Vr 15 mrt.: HuisLelijk Geweld door Archell Thompson

 

Huislelijk geweld.
Een intieme voorstelling over kindermishandeling en huiselijk geweld.

Archell was als kind slachtoffer van kindermishandeling en niemand in zijn omgeving durfde in te grijpen. Zelf had hij ook niet de moed om aangifte te doen tegen de dader, omdat hij het systeem niet vertrouwde; een veelvoorkomend probleem onder slachtoffers van huiselijk geweld.
 
Aan de andere kant heerst er bij het systeem frustratie, omdat ze niet achter de voordeur kunnen komen. Om die reden heeft Archell de afgelopen jaren op diverse locaties bijeenkomsten georganiseerd, waarbij de verhalen van zowel daders als slachtoffers worden verteld over kindermishandeling en huiselijk geweld. Denk hierbij aan scholen, (jeugd)gevangenissen, sociaal-maatschappelijke instanties en theaters. Archell staat immers bekend om het bespreekbaar maken van taboeonderwerpen.
 
En nu gaat hij weer een stapje verder met zijn voorstelling:
Huislelijk geweld
 
Wanneer: vrijdag 15 maart
Tijd: 18 uur
Kosten: 15 euro inclusief maaltijd uit de Volkskeuken van Anamarie & Eunice. Reserveren noodzakelijk via deze link.
 
Globaal programma;
18.00 inloop
18.30 het verhaal van de gastkoks Anamarie en Eunice
18.50 hoofdgerecht
19.30/19.45 start voorstelling Archell
21.00 einde voorstelling, serveren nagerecht en napraten
22.00 einde
 
Over Archell
De Rotterdamse storyteller van Curaçaose komaf, Archell Thompson, neemt je mee in zijn ontsnapping van hoofd naar hart. Met zijn exceptionele talent ontwikkelde hij een succesvolle methodiek genaamd Catwalk Challenge. Hiermee creëert hij een podium om schaamte en taboeonderwerpen bespreekbaar te maken. Dit wordt veelvoudig door gemeenten, scholen en jeugdinstellingen ingezet.
Met zijn veelbesproken theatervoorstelling De Naakte Antilliaan zorgde hij voor opschudding in de theaterwereld. Zelden lag de lach, traan en angst zo dichtbij elkaar. De kwetsbaarheid was iedere seconde voelbaar bij het publiek. Naar aanleiding van zijn zeer succesvolle voorstelling schreef hij het gelijknamige boek De Naakte Antilliaan. Dit is een verhaal dat vol aandacht is beluisterd door zowel burgemeester Aboutaleb als toenmalig Koningin Beatrix.
Momenteel tourt Archell samen met Jandino langs theaters, scholen en gevangenissen. Tijdens Wat Nou Succes vertellen ze hun verhaal.
 
 

Archell Thompson (links) en gastkoks Eunice & Anamarie (rechts)Reacties zijn gesloten .