Za 14 en zo 15 sept.: Open Monumentendagen Rotterdam over plekken van plezier

 
Ook in Rotterdam worden op 14 en 15 september vele prachtige monumenten opengesteld voor publiek. Het landelijk thema van dit jaar is: Plekken van Plezier.
 
Verhalenhuis Belvédère is een bijzonder monument, van vier verdiepingen, met vele verhalen. Speciaal voor deze dag zijn er rondleidingen door huis en wijk in één, duur ca. 1 uur. Zaterdag en zondag om 12 én 15 uur. Deelname gratis.  
Reserveren in verband met de groepsgrootte sterk aanbevolen via een van de volgende links: 
zaterdag 14 sept. toer om 12 uur of 15 uur 
zondag 15 sept. toer om 12 of 15 uur
 
Ook is er op zaterdag én op zondag een Verhalen-luisterlunch:  
schuif aan bij een van de lange tafels tussen 12 en 15 uur, geniet van een lunch uit de Volkskeuken van 1 van de Belvédère gastkoks én luister (via de hoofdtelefoons van de stille disco) naar de (audio)verhalen van de Kaap door bewoners zelf verteld.  
Duur: de luistervoorstelling duurt ca. 45 minuten, u bepaalt zelf hoe lang u luistert en hoe lang u aan tafel luncht. Inloop: tussen 12 en 14.30 uur mogelijk, reserveren is sterk aanbevolen. Kosten: 10 euro p.p.  
Reserveren kan via de volgende link: 
zaterdag 14 sept. (inlopen tussen 12 en 14.30 uur mogelijk)  
zondag 15 sept. (inlopen tussen 12 en 14.30 uur mogelijk) 
    

 
Bijzonder
In 2014 heeft Verhalenhuis Belvédère tijdens Open Monumentendag het traditionele Monumentenschildje van Historisch Genootschap Roterodamum uitgereikt gekregen. Het monumentenschildje is bestemd voor de eigenaar van een monumentaal pand in Rotterdam dat met meer dan gewone moeite is gered, gerenoveerd en zo veel mogelijk in de oorspronkelijke staat en stijl is hersteld. Daar zijn we heel erg trots op! Het schildje hangt sinds die tijd te pronken naast onze voordeur. Een prachtige erkenning voor al die obligatiehouders, fondsen, vrijwilligers en andere ondersteuners die het Verhalenhuis mede mogelijk maken.
 
Check hier het volledige programma van Open Monumentendagen Rotterdam 2019.
 
_5369+

 

 Reacties zijn gesloten .