Za 18 & zo 19 nov. expositie Fotowedstrijd Rotterdam

Wie maakt de mooiste foto van de Maasstad (oftewel Rotterdam) en haar rivier?

 

Fotowedstrijd Rotterdam daagt iedereen van 16 jaar en ouder uit tot het inzenden van hun allermooiste foto’s van de Maas én haar betekenis voor Rotterdam. Dit kon tot en met 31 oktober jl.; er zijn zes categorieën en daarin worden de beste inzendingen gekozen. Niet alleen de originaliteit en kwaliteit máár ook het verhaal van de foto telt mee. Maandag 6 november wordt de juryselectie online bekend gemaakt. Deze foto’s worden op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 november – met hun verhalen – geëxposeerd in het Verhalenhuis.Vrijdag 17 november om 17 uur wordt de enige winnaar bekend gemaakt. De expositie is zaterdag en zondag tussen 11 en 18 uur te bezoeken.

De jurering

De jury bestaat uit vakfotografen en fotografiekenners: Nadia Berkelder, Mark Bolk, Annemiek Fontein, Saskia te Koppele, Danny Koring, Vincent Mentzel en Joop Reijngoud. Ruud Visschedijk – directeur Nederlands Fotomuseum – is juryvoorzitter. Elk maand koos de jury de beste foto’s en verhalen tot dan toe. Deze zijn te zien op de website. Op zaterdag 18 en zondag 19 november wordt de eindselectie van de beste foto’s met hun verhalen geëxposeerd in Verhalenhuis Belvédère. Dan worden ook de winnaar van de door Canon Nederland beschikbaar gestelde hoofdprijs en de winnaar van de door AD/Rotterdams Dagblad uitgeloofde Publieksprijs bekend gemaakt.

Samenwerkingspartners

Fotowedstrijd Rotterdam is een initiatief van de Gemeente Rotterdam (Programma Rivieroevers), Watertaxi Rotterdam en AD/Rotterdams Dagblad. De wedstrijd is mogelijk gemaakt met steun van Stichting Bevordering van Volkskracht, Canon Nederland, School voor Fotografie, Deltaport Donatiefonds, Profotonet, Rotterdam Festivals, Wereldhavendagen Rotterdam, Verhalenhuis Belvédère en Rottergram.

Meer info

 Reacties zijn gesloten .