Za 23 okt.: Ode aan dichter Amir Afrassiabi

Stichting Zona Franca en Verhalenhuis Belvédère presenteren

 

Ode aan Amir Afrassiabi, dichter en vertaler

 

Wanneer:

zaterdag 23 oktober 2021, 13.00 – 16:00 uur, gratis entree.

Extra:

gezamenlijke lunch uit de Volkskeuken mogelijk voor € 10 p.p. inclusief een drankje.

Reserveren voor de lunch is noodzakelijk via deze link.

 

Locatie:

Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam, telefoon 010 – 7200997

 

 

Heel recent, op donderdag 30 september 2021 is de Rotterdamse dichter en vertaler Amir Afrassiabi in zijn geboorteland Iran overleden.

 

Amir, een dichter die architectuur studeerde, werd de laatste twintig jaar bekend door zijn eigen poëzie en als vertaler van Nederlandse poëzie in het Perzisch en andersom. Tussen 1962 en 2019 publiceerde Amir negen bundels van zijn poëzie in het Perzisch en zijn werk werd opgenomen in verschillende bloemlezingen in Nederland. Hij vertaalde in de Perzische taal de poëzie van meer dan veertig auteurs, onder wie Arjen Duinker, Gerrit Kouwenaar, Simon Vinkenoog, Remco Campert, Judith Herzberg, Jana Beranová, Eva Gerlach, Hester Knibbe, Anne Vegter en E.N. Perquin. Zijn vertalingen zijn in verschillende bundels in Iran gepubliceerd.

 

In Rotterdam was Amir actief als organisator van letterenprogramma’s vanuit de Iraanse Stichting voor Cultuur en Kennis. Amir was ook actief als Dichter voor Vrede en deed mee aan solidariteitsacties voor Palestina.

 

We danken Amir voor zijn passie voor poëzie, zijn nadruk op de kwaliteit van het woord, en als overbrenger van menselijkheid.

 

Op zaterdag 23 oktober vieren we in Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam, het leven en werk van Amir met muziek, verhalen en gedichten. Toegang is gratis. Bovendien is er voorafgaand een Iraanse lunch uit de Volkskeuken van gastkok Mojde Radankoupaei om te delen, deelname 10 euro per persoon inclusief een welkomstdrankje, reserveren noodzakelijk via deze link.

 

U bent van harte welkom!

 

NB Maximaal vijftig mensen, er zal qr-codecontrole bij de deur zijn.

Veel dank voor het mede mogelijk maken door Cultuur Concreet.

 Reacties zijn gesloten .