Nu verschenen: Oude Westen Circulaire verhalen-special

 

Zojuist is een extra bijlage bij de Buurtkrant Oude Westen november verschenen: de Oude Westen Circulair special!

 

 

De stad Rotterdam wil graag minder afval, minder schadelijke uitstoot en wil in 2050 als stad volledig ‘circulair’ zijn, maar wat is dat en wat houdt dat in? In feite zijn Rotterdammers al eeuwenlang bezig met de kringloop. Eerder verscheen een speciale editie van de Kaapse wijkkrant: De Kaap in de Kringloop, met de verhalen en tips van Katendrechteres en Kapenezen. Nu zijn er de voorbeelden en verhalen uit het Oude Westen.

 

OUDE WESTEN CIRCULAIR SPECIAL

Ook in het Rotterdamse Oude Westen zijn bewoners al heel lang bezig met het verstandig inkopen van spullen en zeer bedreven in repareren en ruilen van dingen en diensten. Van oudsher zijn er (kinder)kleding- en boekenbeurzen, fietswerkplaatsen, rommelpakhuizen en hooikisten in gebruik. Al jaren heeft de wijk een Ruilpunt, een winkel zonder geld maar ook een Repaircafé en er zijn broodbakken en een schillenboer. Daarom een extra ‘special’ met circulaire verhalen en voorbeelden uit het Oude Westen, lees hier.

Op de foto’s van links naar rechts:
Ferry in ’t Veld met zijn zoontje Filip en hun bakstenen huis gemaakt van bouwafval.
Sajida Mughal met haar dochter bezig met energiezuinig koken.

 

 

MEEDOEN? OPROEP

In 2021 gaan we vanuit het Verhalenhuis op ontdekkingstocht. Vele Rotterdammers hergebruiken al jaren voedsel, kleding en andere materialen om uiteenlopende reden. Van de voddenboer van vroeger tot aan de mondkap­jesmakers van nu. Bovendien zijn Marktplaats, de kringloopwinkels, ruilen en delen, zelfgemaakte voorwerpen en groene daken populair. Het Verhalenhuis wil deze verhalen, voorwerpen, uitvindingen, nieuwe gebruiken en gewoon­tes verzamelen en zichtbaar maken. Heb jij zelf misschien een voorbeeld? Doe je aan hergebruiken, repareren, lenen en doorgeven? is je keuken tweedehands of is je huis gebouwd van restanten? Deel je vervoer of spullen met de buren? Kook jij de meest heerlijke gerechten met kliekjes? Maak jij misschien zelf iets met afval, oud hout, papier, plastic of elektra? Weet jij spaarzaam om te gaan met wat de natuur ons geeft? Wellicht doe je dit al­leen, of misschien zelfs met een groep? We komen heel graag even buurten en kijken!

 

Laat het ons weten, mail via  VERHALENHUIS R’DAM CIRCULAIR . Dan nemen we z.s.m. contact op!

 

 Reacties zijn gesloten .