3 t/m 24 mei: expositie ‘Het verhaal van Schifrah & Sifra’

 

Sifra montage2

 

De expositie vertelt de (levens)verhalen van twee Rotterdams-Joodse meisjes die de Shoah / Holocaust overleefden. Clara Schifrah van Thijn was nog geen twee jaar toen zij door de schilder Dolf Henkes werd opgehaald bij Loods 24 om haar naar een onderduikadres te brengen. Sifra Dasberg was acht jaar toen zij door de familie Henkes naar de Rechthuislaan werd gebracht. Beiden vertellen hun verhaal het liefst aan scholieren, maar nu voor eenmaal via een expositie, voor iedereen die geïnteresseerd is.

De tentoonstelling bevat persoonlijke foto’s, voorwerpen en documenten, en werk van Dolf Henkes.

 

‘The Story of Schifrah / Het Verhaal van Sifra’ is een hedendaagse (immaterieel) erfgoed tentoonstelling met activiteitenprogramma. De tentoonstelling is geinitieerd en samengesteld door Stichting Verhalenhuis Belvédère (Joop Reijngoud en Linda Malherbe) in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).

 

Openingsdagen en -tijden expositie:

zo 3 t/m zo 10 mei, dagelijks van 11 – 18 uur

do 14 t/m zo 17 mei, dagelijks van 11 – 18 uur

vr 22 t/m zo 24 mei, dagelijks van 11 – 18 uur

Toegang:  gratis

Let op: Lunch bij een van de gastkoks? : bel 010 720 09 97 of mail naar: reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

 

 

De opening vond plaats op zaterdag 2 mei door  de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, Jet Bussemaker. Lees hier de speech die zij gaf tijdens de opening.

Bijzondere dank ook aan Michaela Hanssen van RCE (hoofd Kunstcollecties) voor haar mooie verhaal en het RCE partnerschap, en aan muzikanten Kizzy en Andreas Suntrop voor een onvergetelijk muzikaal begin van het programma!

 

_6436

De openingshandeling: het ophangen van het kunstwerk van Henkes door minister Jet Bussemaker samen met Sonja Dubois alias Clara Schifrah van Thijn (VS)

_6274+

 

KIZZY & Andreas Suntrop presenteerden het openingsnummer van de expositie, een prachtige medley van Hebreeuwse songs

 Reacties zijn gesloten .