Za 30 apr. Kaapverdiaanse Volkskeuken

_9

Onlangs ontving Verhalenhuis Belvédère, tegelijkertijd met Djunga di Biluca, oftewel de heer Joao Silva in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis de Hans Horstingprijs. Op zaterdagavond 30 april 2016 presenteren we een speciale avond ter ere van de familie Silva én de familie Van Dijk.

Zeeman Joao Silva kwam in 1955 in Rotterdam-Katendrecht aan vanuit Kaapverdië. Hij ging werken bij grote rederijen, en startte in Rotterdam de allereerste Kaapverdiaanse platenmaatschappij Morabeza Records. Belangrijker nog, hij vond – samen met zijn 9 varensgezellen – onderdak bij de familie Van Dijk in de Atjehstraat in Katendrecht. Later trouwde hij de dochter des huizes, Eva van Dijk. Samen zetten zij zich vanaf dan in voor de Kaapverdianen die zich in Rotterdam vestigden. In 1975 werd Joao Silva de eerste consul voor de onafhankelijke republiek Kaapverdië, in Rotterdam.

In nauwe samenwerking met zijn neven, nichten en familie is er een speciale programmaavond ter ere van de twee families én de Kaap, met een heerlijke Kaapverdiaanse maaltijd bereid door scheepskoks, veel verhalen en er is live muziek! A Tribute to Morabeza Records én de Kaap!

 

Tijd: 18 – 23 uur. Kosten pp 15 euro, alvast reserveren via mail naarnaar reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

_1734Reacties zijn gesloten .