Vr 27, za 28 & zo 29 mei aflevering 1 Luisterfeuilleton De ziel van de Wederopbouw

In 2016 viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie Rotterdam viert de stad!  Hiermee vieren we de stad van nu en kijken we vooruit.

luisterfeuilleton

Verhalenhuis Belvédère presenteert

De Ziel van de Wederopbouw  Luisterfeuilleton

Aflevering 1 – 27/28/29 mei 2016

Duur ca. 60 minuten.

Locatie: Kriterion, Groot Handelsgebouw

Data en tijden:
vr 27 mei 17.30 uur, za 28 mei 15 uur en zo 29 mei 11 uur. Half uur van te voren inloop.

Let op: op vrijdag 27 mei is speciaal voor de première een voorstelling met live muziek. De overige dagen is de voorstelling inclusief een hoofdtelefoon.

Entree gratis, reserveringen hebben voorrang. Reserveren via 010 720 0997 of de mail reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl.

U ontvangt een bevestiging.

 

 

<<< Lees of download hier de programma-flyer

 

 

Over de Verhalenkeet

De Verhalenkeet is een kleine schaftkeet die we hebben omgebouwd tot een mobiele opnamestudio. Deze is in 2010 ingezet om de verhalen over de Brandgrens te verzamelen. In 2016 trok de Verhalenkeet opnieuw door de stad om de persoonlijke verhalen van Rotterdammers op te nemen. 101 Rotterdammers kwamen in de mobiele Verhalenstudio vertellen over hun beleving van de stad, over de gebouwen die vanaf ’40 tot nu in de stad verschenen, over ieders persoonlijke plekken van betekenis én over die continue vernieuwingsdrift van Rotterdam; het steeds vooruit willen lijkt in de genen van oude én nieuwe Rotterdammers te zitten. De persoonlijke verhalen maken bij elkaar een belangrijk onderdeel uit van de geschiedenis van de stad.

 

De Verhalenkeet stond bij Rotterdam Centraal, Lijnbaan, Timmerhuis, Museumpark, Erasmusbrug, Hofplein, Pendrecht, Katendrecht. De mooiste, meest grappige,verdrietige, spannende en intense  fragmenten zijn geselecteerd en samengesmolten tot een Luisterfeuilleton, welke op 27/28/29 mei haar eerste aflevering zal beleven. In totaal verschijnen vier afleveringen rondom de wederopbouw, van telkens ongeveer een uur. Bovendien verschijnt later het luisterboek én worden alle verhalen voor de eeuwigheid bewaard in het Stadsarchief. Hou de website in de gaten voor het vervolg!

_4295

_4313

De Werken-aan-Verhalen Studio is een project in samenwerking met en met steun van RTV Rijnmond, Stadsarchief Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Prins Bernhard Cultuurfonds én Gerrie Andela, Erik Post, Hilde Sennema, Sonya Diaz, Sherita Thakoerdat, Nathalie Langstraat, Marlies du Mosch, Anja Brand, Mieke v.d. Klauw, Kevita, Wendy, Laura Schalkwijk, Peter Klijsen, Joop Reijngoud & Linda Malherbe. De verhalen zijn onderdeel van het programma rotterdamviertdestad.nl


logo

 Reacties zijn gesloten .