Verhalen van Katendrecht

DE VERHALEN VAN ONZE STRAAT is een zoektocht naar de persoonlijke verhalen van de Kaap. Over de cafe’s en de winkels, het verenigingsleven, het nabuurschap en de plekken van betekenis vanuit de levensverhalen van de oorspronkelijke én nieuwe Katendrechters.

 

De actuele tentoonstelling die nog tot en met 20 maart te zien is, bevat (foto)verhalen uit de privé albums van bewoners en er zijn werken van de Katendrechtse schilder Dolf Henkes (1903 – 1989) die we in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed presenteren.

 

De expositie vormt hiermee een opmaat voor het Elenbaashuis, de museumwoning-in-wording op de tweede verdieping van Verhalenhuis Belvédère. Hier worden – wanneer de verbouwing voltooid is – vanaf 2017 steeds nieuwe verhalen over/van/met Katendrechters verbeeld en zichtbaar gemaakt.

 

Woont u op Katendrecht of heeft u er gewoond of gewerkt? We horen heel graag uw verhaal! Neem contact op voor een afspraak via 010 720 0997 of stuur een mail naar info@verhalenhuisbelvedere.nl met in het kort uw persoonlijke gegevens. U kunt ook bellen naar 010 720 0997. We nemen dan graag contact met u op.Alvast veel dank!

 

© privécollectie familie Yin

yin p 05 personeel rest yin tin klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Reacties zijn gesloten .