Binnenkort: pop-upexpo & dans door studenten Codarts

 

 

Vier tweedejaars studenten van Codarts Hogeschool voor de kunsten (Janai Bart, Silke Kloostermann, Sara Louwerse en Jesse Stoop) maakten in samenwerking met Women Connected en Verhalenhuis Belvédère een pop-up audio-expositie en een dansvideo op locatie in de loods Rijnhaven ZZ14.

 

Women Connected is het grootste podiumkunsten netwerk voor vrouwen in Rotterdam. Vrouwen van over de hele wereld zijn met elkaar verbonden in Rotterdam. Zij delen hun verhalen en treden op in theaters om andere vrouwen te inspireren en motiveren. Janai, Silke, Sara en Jesse van Codarts (DD2 Bacheloropleiding Docent Dans) interviewden en portretteerden acht vrouwen uit dit Women Connected netwerk.

 

 

 

Met behulp van foto’s en audio maakten zij een expositie op locatie, in de loods aan de Rijnhaven Zuidzijde van het Verhalenhuis. In de expositie kunnen bezoekers de verhalen van de vrouwen beleven door middel van fotografie en audio. Het zijn persoonlijke verhalen over wat de vrouwen hebben meegemaakt. Sterke vrouwen worden niet geboren. Ze worden sterk door alles wat zij zien, meemaken en horen. “Laat je meeslepen door de verhalen die verschuilt liggen achter onze zielen”.

 

In de pop-upexpositie dansten de studenten ook en maakten ze een video. Deze presenteren ze tijdens een mini-symposium live via zoom aan hun docenten en mede-studenten.

 

Wanneer de coronamaatregelen van de regering het weer toelaten, zullen zij samen met de vrouwen een presentatie en ontvangst organiseren in de loods Rijnhaven ZZ14. We houden iedereen hiervan op de hoogte via de website en de nieuwsbrief.

 Reacties zijn gesloten .