Elke vrijdag: Chinese Lunch van Fenmei Hu in de Volkskeuken

 

Elke vrijdag (behalve de laatste vrijdag van de maand) is er een Chinese lunch in Belvédère’s Volkskeuken door gastkok Fenmei Hu. Fenmei (Wenzhou, China, Rotterdam) is als 9-jarig meisje naar Nederland verhuisd. Ze is beeldend kunstenaar en curator. Haar oma heeft haar een grote liefde voor koken en eten bijgebracht, die wil ze op haar eigen wijze doorgeven. Op drie vrijdagen in de maand kun je tussen 12 – 14 uur komen proeven van haar overheerlijke, authentieke Chinese lunch. Er zijn max. 30 plekken. Kosten € 10 per persoon inclusief Chinese thee.

 

Reserveer  een ticket voor de Chinese lunch in september via onderstaande links:

lunch op vrijdag 4 september
lunch op vrijdag 11 september
lunch op vrijdag 18 september
 

We houden ons aan de hygiëne eisen, maken geen fysiek contact en letten op de anderhalve meter afstand.

 

Fenmei initieerde ook de expositie Chinese Restaurantverhalen: met portretten, voorwerpen en persoonlijke verhalen van drie generaties Chinese koks en restauranthouders in Rotterdam. Te zien op de derde verdieping van het Verhalenhuis. Breng voor of na de lunch een bezoekje!

 

Luisterexpositie Chinese restaurantverhalen

In de jaren zestig ging Nederland massaal naar ‘de Chinees’. Veel Chinezen immigreerden naar Nederland, vaak in het kader van gezinshereniging. Ze openden zoveel Chinees-Indische restaurants dat deze in de jaren tachtig een derde van alle restaurants in Nederland vormden. Nu lijkt er een hele generatie Chinese koks en restauranthouders met pensioen te gaan. Voordat dit erfgoed verloren gaat, is Verhalenhuis Belvédère onder leiding van curator en beeldend kunstenaar Fenmei Hu (39) op zoek gegaan naar de plekken, de recepten, de gebruiken, de mensen en hun verhalen.

 

Luisterverhalen
Wie kent er nog de restaurants China, Yuen Wah, Kong Ying en Wing Wah in Rotterdam? Bovendien was het allereerste Chinese restaurant van Nederland al in de jaren 20 geopend op de Kaap. Zijn er nog nazaten van het beroemde Chong Kok Low en Tsong San Lao op Katendrecht? Sinds 2000 zijn de Chinees-Indische restaurants steeds meer veranderd in authentieke Chinese eethuizen, hippe wokrestaurants en Asian Fusion concepten. Wie zijn de koks en restauranthouders van nu en van de toekomst?

 

De expositie bevat de verhalen, voorwerpen, foto’s en portretten van drie generaties Chinese koks, van de restaurants Chong Kok Low, Yin Tin, China, Wing Wah t/m Mood by Eveline Wu en het binnenkort te openen Shanghai Papa van Maggie Chau. Dertien Chinese Rotterdammers vertellen via beeld en audio hun verhaal in een unieke luisterexpositie. Deze wordt bovendien begeleid door werk van de Katendrechtse schilder Dolf Henkes in bruikleen van Museum Rotterdam.

 Reacties zijn gesloten .