Di 11 juni: Noite de Poesia, muzikale Kaapverdische Volkskeuken ‘Tribute to Luis Lima’

 

Dinsdag 11 juni 2024 is er een heel bijzondere Noite de Poesia in het Verhalenhuis. We presenteren een Tribute to Luís Lima / Ode aan Luis Lima in Kaapverdiaanse muzikale Volkskeuken.

 

Nederland en Rotterdam ontvangen speciaal uit Kaapverdië in het kader van Poetry International Festival Rotterdam een van de grootste poëten van Kaapverdië Luís Lima. Muzikanten Toy Vieira, Paolo Bouwman, Francelino Silva en Manu Ramalho e.a. brengen deze avond een muzikale ode aan Luís Lima, live in zijn aanwezigheid.

 

Ook zal hij zelf optreden en is er het verhaal over zijn leven en werk door Agostinho Santos, Any Delgado, Carlos Almeida en Jorge Lizardo. Vanzelfsprekend is er ook een heerlijke Kaapverdiaanse driegangenmenu uit de Volkskeuken door gastkok Sao.

 

We nodigen je van harte uit deze bijzondere avond mee te maken.

 

 

Wanneer: dinsdag 11 juni 2024

Tijd: 18 – 22 uur

Entree: € 22,50 inclusief programma, welkomstdrankje en driegangenmenu

Reserven is noodzakelijk en kan via deze link

 

 

 

Over Luís Lima

Luís Filipe Cardeal de Lima is een van de grootste poëten van Kaapverdië. Zijn teksten zijn voorzien van muziek door bekende muzikanten als Paulino Vieira, Toy Vieira, Vaiss en Ramiro Mendes. Bovendien zijn ze  vertolkt door de wereldberoemde muzikanten als Cesária Évora, Bana, Ildo Lobo en Tito Paris.

 

Bijzonder is dat Luís al op jonge leeftijd is getroffen door jeugdreuma/artritis waardoor hij verlamd en blind raakte. Wat hij echter in zijn hoofd maakte, werd opgeschreven door zijn nichtje. Samen met zijn verzorger Jailson en zijn zus Custodia komt hij nu naar Nederland.

 

De teksten van Luís Lima ademen vaak de liefdevolle lyriek van de morna-traditie of juist scherpe humor en maatschappijkritiek. Als hij schrijft denkt hij aan Afrika, aan de vrouwen en de kinderen.  Poetry International Festival 2024 eert hem als dichter en presenteert Luís Lima op zaterdag 8 juni om 14.15 uur in Lantaren Venster.

 

Op dinsdag 11 juni 2024 is er in het Verhalenhuis een wel hele bijzondere Noite de Poesia, een muzikale ode aan Luis met optredens van Kaapverdiaanse muzikanten Toy Vieira, Paolo Bouwman e.a.

 

 

 

 

 

Met veel dank aan:Reacties zijn gesloten .