Di 12 mrt.: de Volkskeuken van Napsia Esfarani & Tiam Joon

 
Rotterdam is thuishaven voor maar liefst 175 nationaliteiten. Volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Verhalenhuis Belvédère maakt deze zichtbaar: in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère bereiden Rotterdammers hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd hun persoonlijke verhaal met het publiek.
 
Dinsdagavond 12 maart presenteren studenten van de Willem de Kooning Academie:
 

de Volkskeuken van Napsia Esfarani & Tiam Joon (Rotterdam – Molukken)

 
Samen met Napsia is een groep studenten van de opleiding Docent Beeldende Kunst & Vormgeving een intensief traject aangegaan om een avond te organiseren met Napsia Esfarani in de hoofdrol. De studenten helpen met het vertellen van de verhalen, het bereiden van het eten en het hosten van de avond.
Wij nodigen iedereen van harte uit deze speciale avond mee te maken!

 
Wanneer:
dinsdagavond 12 maart 2019 – 18:00 – 22:00 uur. Inloop 18:00 uur, start programma 18:30 uur.
 
Entree:
€ 15,00 p.p. inclusief diner en programma (excl. drank). Reserveren noodzakelijk, via deze link
 

Over Napsia Esfarani & Tiam Joon

Napsia Esfarani is als jongste geboren in een groot Moluks gezin onder de rook van Rotterdam. De traditionele opvoeding voelde voor haar als een keurslijf en vanaf de jaren 90 stippelde zij haar eigen pad uit. Een pad dat begon bij de School voor Journalistiek in Utrecht, rijkelijk vertakte in Nederland en Indonesië en zich later kruiste met de Perzische wegen van haar echtgenoot. Sinds 2012 wordt hun pad warm verlicht door hun zoon. Op dinsdag 12 maart zal Napsia in het Verhalenhuis vertellen hoe zij als kind haar jeugd heeft ervaren, welke veranderingen zij onderging als (jonge) vrouw en hoe zij nu als moeder naar het leven kijkt. Haar verhaal is bovenal een ode, een ode aan Tiam Joon.

 Reacties zijn gesloten .