Di 13 dec.: Belvédère’s benefietdiner met Bende van de Zwarte Hand

Obligatiehouders-sept-2016_05_01

 

Zo’n vier keer per jaar organiseren we een Volkskeuken-benefiet-dinerprogramma voor mensen die Verhalenhuis Belvédère supporten óf willen gaan supporten, via fondsen of via de innovatieve Belvédère Obligatieregeling.  

 

Tijdens deze kwartaaldiners nemen we alle gasten mee voor een kijkje achter de schermen, een eenmalig optreden of speciale presentatie, een uitleg over de obligaties en altijd voor een driegangendiner van een van de Belvédère gastkoks.

 

De obligatienemers noemen we trouwens ‘Belvédère’s Bende van de Zwarte Hand’: het is een bijzondere (nog steeds groeiende) groep particulieren die ieder Belvédère financieel ondersteunen met een of meerdere obligaties en zo het bestaan en de ontwikkeling van het Verhalenhuis mede mogelijk maken.

 

De volgende avond is dinsdag 13 december aanstaande. Alle Bende-leden en genodigden worden zeer van harte uitgenodigd tijdens deze avond ook vrienden, familie of bekenden die steun zouden willen overwegen, mee te nemen en te introduceren.

 

 

UITNODIGING

 

Op dinsdag 13 december aanstaande presenteren we het volgende benefiet-dinerprogramma, van 18 tot ca. 22 uur.

 

Het programma bevat de volgende ingrediënten:

– optreden van het Tarab Koor onder leiding van Majed Saraiedin

– rondleiding over de nieuwe kunstkooptentoonstelling in de expo-ruimte

– update van de meest recente activiteiten, de plannen met het Verhalenhuis Depot en de stand van de obligaties

– natuurlijk is er een heerlijk diner uit de Volkskeuken.

 

Wilt u deelnemen? Reserveer een of meer plekken aan tafel via: linda@verhalenhuisbelvedere.nl
en geef svp aan of u vegetarische of (di)eetwensen heeft. U ontvangt van ons een bevestiging.

 

kookstudio vóór en na de verbouwing

 

Wilt u meer weten over de obligatieregeling en/of een persoonlijke uitleg en ontvangst? Laat het ons weten, we ontvangen geïnteresseerden geheel vrijblijvend, erg graag ook bij het dinerprogramma.

Bel 010 720 09 97 en neem contact op met Linda Malherbe : linda@verhalenhuisbelvedere.nl

 

Lees of download het boekje ‘Ontdek Verhalenhuis Belvédère’ met alle informatie over de innovatieve en fiscaal voordelige Belvédère Obligatie

 

DE NOODZAAK

Het Verhalenhuis is sinds 2013 in ontwikkeling. In het najaar van 2021 is de 250ste (!) Belvédère (particuliere) obligatie uitgegeven. Daar zijn we enorm trots op en uiteraard erg blij mee, maar er zijn er nog echt meer nodig. Als obligatiehouder maakt u een wezenlijk verschil: u maakt het bestaan (het pand/monument én de programma’s) van Verhalenhuis Belvédère mede mogelijk.

 

HOE WORDT U ONZE VOLGENDE OBLIGATIEHOUDER?

 

Er zijn twee verschillende manieren om een obligatie te nemen.

  • 1. Stuur een intentie per mail met de juiste gegevens (naam, adres, telefoon, aantal obligaties en eventuele voorkeur voor onderdeel waar de bijdrage naar toe gaat) naar: linda@verhalenhuisbelvedere.nl

 

 • 2. Laat u inspireren tijdens een van de obligatie actie dinerprogramma’s en/of neem dan direct een obligatie bij de notaris. Deze programma’s vinden ieder kwartaal (nu online) plaats.

 

IK RESERVEER GRAAG VOOR DE EERSTVOLGENDE INFORMATIE DINERPROGRAMMA, LAAT MIJ WETEN WANNEER
via: linda@verhalenhuisbelvedere.nl

Belvedere A5 kaart obligaties-2

 

DOWNLOAD hier de INSCHRIJFKAART BELVÉDÈRE OBLIGATIES en stuur deze per post naar Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam.

 

 

FISCALE VOORDELEN OP EEN RIJ

 • Bedrag per obligatie: € 2.500,-.
 • Aflossing: € 500,- per jaar die wordt geschonken aan stichting Monument Kaap Belvédère d.m.v. een periodieke gift. Deze €  500,- is jaarlijks aftrekbaar en levert door de nieuwe Geefwet een aftrekpost op van € 625,- (box 1).
 • Looptijd: 5 jaar.
 • Jaarlijkse netto rente over uitstaand leningsaldo: 4%. Over de rente bent u het fictief rendement 1,2% verschuldigd (box 3).
 • Netto lasten: van 127 euro tot 245 euro per jaar

 

OVERIGENS…

 • Dankzij de nieuwe regels van de Belastingdienst is een notariële akte niet meer verplicht. U kunt nu kiezen of u de obligatie via de notaris wilt vastleggen – als service van Verhalenhuis Belvédère en Beurs Notariskantoor – of door middel van een schriftelijke overeenkomst met Stichting Monument Kaap Belvédère (zonder notaris).

 

 • Bij het nemen van een obligatie wordt u automatisch lid van ons gezelschap ‘De Bende van de Zwarte Hand’, de pioniersgroep die het eerste Verhalenhuis van Nederland mogelijk maakt. De kunstenaar Wally Elenbaas die op de bovenste verdieping zijn woonhuis en atelier had, schreef ooit een handgeschreven brief met envelop: ‘aan de Bende van de Zwarte Hand’. In zijn geest hebben we de obligatiehouders van Belvédère onze eigen ‘Bende van de Zwarte Hand’ genoemd. Bij deelname ontvangt u een uniek lidmaatschapskaartje. Wij houden u graag nauw op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten.

 

 • Naast de Belvédère geefobligaties is er ook een mogelijkheid tot het afnemen van een leenobligatie. Met het lenen van 5000 euro aan het Verhalenhuis / monument de Kaap kunnen wij mede de verbouwing financieren. Voor u is deze met een jaarlijkse rente van 4%, welk als donatie is terug te storten en de mogelijkheid deze als culturele gift 125% belasting aftrekbaar.

 

 

MEEDOEN AAN DE OBLIGATIES, MEER INFO OF OP EEN ANDERE MANIER DONEREN?

 

Bel 010 720 09 97 of neem contact op met Linda Malherbe, stuur een mail via: linda@verhalenhuisbelvedere.nl. We ontmoeten u graag.

anbi

 

 Reacties zijn gesloten .