Di 15 nov.: muzikale volkskeukenavond met Reza Mirjalali & Simone Bottasso

 

“In het kwetsbare historische moment waarin we leven, kunnen we hier alleen via muziek en kunst het hoofd bieden aan de moeilijkheden, de vooroordelen en de angsten die de media ons elke dag voorschotelen.“ aldus Reza Mirjalali. Deze Rotterdamse Perzische muzikant wil daarom heel graag samen met zijn muzikale partner Simone Bottasso in Verhalenhuis Belvédère vertellen en spelen.

 

We nodigen je dan ook hierbij uit voor dinsdag 15 november in Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam- Katendrecht: een speciale avond met een Iraanse maaltijd, ontmoetingen aan tafel, verhalen delen en vooral muziek van Reza Mirjalali (tar, oud, zang) en Simone Bottasso (accordeon).

 

 

 

IRAANSE MUZIKALE VOLKSKEUKENAVOND: REZA MIRJALALI & SIMONE BOTTASSO 
Wanneer: dinsdag 15 november 2022
Tijd: 19.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 18 uur
Kosten: € 17,50 inclusief maaltijd en programma.
Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

 

Over Reza Mirjalali
Reza is geboren in 1989 in Teheran, Iran. Hij leerde de tar (Perzisch snaarinstrument) en tombak (Perzische percussie) bespelen op 7-jarige leeftijd, van zijn vader maestro Shahram Mirjalali. Toen Reza 14 jaar was, gaf hij zijn eerste concerten. Op 17-jarige leeftijd ging hij met zijn vader op tournee de hele wereld over en sindsdien werkt hij samen met andere bands en muzikanten uit verschillende muzikale genres. Hij won muziekcompetities in Iran op het gebied van improvisatie en solomuziek.
Zijn wens is om een brug tussen de Oostelijke en Westelijke cultuur te slaan door middel van muziek en om deze reden verhuisde hij in 2013 naar Nederland, om wereldmuziek te studeren aan Codarts conservatorium in Rotterdam. In 2017 studeerde hij af en werkt intussen samen in
verschillende ensembles (Perzische traditionele muziek, Ottoman muziek, jazz, pop). Ook vormt hij een duo met zijn vader en werkt hij aan zijn eigen album. Bovendien werkt hij samen met de Rotterdams-Italiaanse accordeonist Simone Bottasso in het project Neighbours.

 

Over Simone Bottasso
Componist, dirigent en muzikant Simone Bottasso heeft Italiaanse wortels en speelde al op 8-jarige leeftijd accordeon. Hij specialiseerde zich in Occitaanse, Franse en Italiaanse traditionele muziek. Hij studeerde af in de klassieke en jazzfluit aan het Conservatorio G.Verdi di Torino en verhuisde naar Rotterdam om aan het Codarts Conservatorium Jazz, hedendaagse en elektronische compositie te studeren. Zijn traditionele wortels combineert hij het liefst met zoveel mogelijk genres en werkt aan diverse projecten waarmee hij optreedt in vele jazz-, klassieke muziek- en wereldmuziekfestivals in Europa. Samen met zijn broer Nicolò en Pietro Numico was hij muzikaal en artistiek directeur van het “Folkestra & Folkoro”, een folkorkest gevestigd in Turijn, met 40 muzikanten welke originele composities en arrangementen van Italiaanse volksliederen uitvoert met hedendaagse jazz- en rockinvloeden.

 

Beide muzikanten zijn verbonden aan het Batavierhuis, de makersplek voor muzikanten in Rotterdam.

 

 

Perzische Volkskeukenmaaltijd 

 

Voorafgaand aan de muziek presenteren we een Perzische maaltijd bereid door Belvédère’s gastkoks Mojde Radankoupaei en Nazanin Hedayati. Mojde is geboren in Iran en samen met haar man, de schrijver Hamed Ahmadi via het ICORN netwerk in Rotterdam in het Verhalenhuis komen wonen, in het gastenverblijf voor schrijvers op de vlucht. Mojde heeft in Iran Japanse literatuurwetenschappen gestudeerd, werkte op de Japanse ambassade in Teheran en doceerde Farsi aan Japanse kinderen. Hamed is schrijver, dichter en journalist, geboren in 1982 in Teheran, Iran. Hij heeft vijf boeken in het Perzisch gepubliceerd via uitgevers in Londen. Hij schreef en produceerde radio en heeft toneelstukken en scenario’s voor films geschreven die zijn uitgevoerd en geproduceerd in Engeland en Australië. De creaties van Hamed voldeden niet aan het regime van Iran. Hamed werd in een vreedzame demonstratie gearresteerd en belandde zonder reden in de gevangenis. In 2011 konden ze vluchten, eerst gingen ze naar Maleisië, later naar Armenië. Toen Hamed en Mojde ook daar wegmoesten, namen ze contact op met ICORN, de stichting die schrijvers en andere kunstenaars ondersteunt die niet in hun eigen land kunnen of mogen blijven. Zo kwamen ze in Rotterdam terecht en sindsdien hebben ze beiden zeer gedreven Nederlands geleerd.

 

Ze wonen inmiddels in een eigen woning op Rotterdam-Zuid en Hamed werkt aan zijn eerste Nederlandstalige boek. Mojde kookt met enige regelmaat haar favoriete recepten in de Volkskeuken van het Verhalenhuis. Ze neemt speciaal voor deze gelegenheid haar Rotterdamse vriendin Nazanin mee. Nazanin Hedayati komt oorspronkelijk ook uit Iran. Zij verhuisde op haar 21ste naar Duitsland waar ze architectuur studeerde; om vervolgens in Nederland aan de TU Delft haar master bouwkunde te doen. Ze woont inmiddels in Blijdorp en werkt bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie aan een programma waarin ze ontwerpers koppelt aan sociaal maatschappelijke opgaven. “Ik heb acht jaar als vrijwilliger gewerkt bij het IFFR International Film Festival Rotterdam. Via dit festival heb ik Rotterdam als stad en de Rotterdammers leren kennen. Ik heb er veel vrienden gemaakt. Je leeft als vrijwilligers met elkaar tien dagen in een bubbel en je ziet in de films de hele wereld voorbijkomen. Rotterdam is mijn stad, ik voel me nergens zo thuis als hier, maar je kunt me ’s nachts wakker maken voor Perzisch eten! Echt, het is een heerlijke keuken, met fijne smaken van saffraan en rozenwater.”

 

 

Links familiefoto Mojde, midden Mojde & Nazanin in Belvédère, rechts familiefoto Nazanin.



Reacties zijn gesloten .