Di 19 dec.: steun Belvédère via de Bende van de Zwarte Hand & kom dineren

Obligatiehouders-sept-2016_05_01

 

Belvédere’s Bende van de Zwarte Hand is een (steeds groeiende) groep mensen die Verhalenhuis Belvédère financieel ondersteunt via een unieke, innovatieve obligatieregeling.

 

We zijn altijd op zoek naar nieuwe Bende-leden. We nodigen u daarom van harte uit om kennis te maken met de obligaties en met obligatiehouders bij ons volgende Bende-dinerprogramma op dinsdag 19 december 2023, 18 – 22 uur.

 

 

 

 

Ieder kwartaal organiseren we speciaal voor de Belvédere Bende-leden én mogelijk nieuw geïnteresseerden een dinerprogramma in de Volkskeuken. We waarderen het enorm als Bende-leden ook hun vrienden, familie, bekenden en nieuwsgierigen willen introduceren.

 

Het dinerprogramma bevat altijd een toelichting op de obligatieregeling, een kijkje achter de schermen, het verhaal en de stand van zaken van wat er met de obligaties gerealiseerd wordt, en een maaltijd, tour en/of speciaal optreden. We willen op deze wijze steeds (meer) mensen inspireren en stimuleren zich aan te sluiten bij de Bende en het aantal obligaties laten groeien.

 

Bij het volgende Bende-diner op dinsdag 19 december is er bijzondere aandacht voor:
-de nieuwe kunstkoopexpositie Wederopbouw in Rotterdam
-de nieuwste Verhalenhuis boekuitgaven
-natuurlijk een verhaal achter de schermen, over de obligaties en de betekenis ervan voor de ontwikkelingen en komend jaar
en een feestelijk diner van onze nieuwe gastkok Kwabena.

 

Speciale jubileumactie!
Voor dit jubileumjaar 2023 geldt een speciale actie en verrassing voor iedereen die het Verhalenhuis steunt en in dit jubileumjaar een (nieuwe of extra) obligatie neemt, een Bende-van-de-Zwarte-Hand-Jubileum-editie. Kom daarom ook vrijblijvend aanschuiven.

 

Reserveer een of meer plekken aan tafel via: linda@verhalenhuisbelvedere.nl
en geef svp aan of u vegetarische of (di)eetwensen heeft. U ontvangt van ons een bevestiging.

 

 

kookstudio vóór en na de verbouwing

 

De Belvédère Obligaties vormen dé manier voor particulieren om het Verhalenhuis te supporten, op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze.

 

Wilt u meer weten over de obligatieregeling en/of een persoonlijke uitleg en ontvangst? Laat het ons ook weten, we ontvangen geïnteresseerden geheel vrijblijvend, erg graag ook bij het dinerprogramma.

 

Bel 010 720 09 97 en neem contact op via : linda@verhalenhuisbelvedere.nl

 

Lees of download het boekje ‘Ontdek Verhalenhuis Belvédère’ met alle informatie over de innovatieve en fiscaal voordelige Belvédère Obligatie

 

DE NOODZAAK

Het Verhalenhuis is sinds 2013 in ontwikkeling. In het najaar van 2023 is de 300ste (!) Belvédère (particuliere) obligatie uitgegeven. Daar zijn we enorm trots op en uiteraard erg blij mee, maar er zijn er nog echt altijd meer nodig. Als obligatiehouder maakt u een wezenlijk verschil: u maakt het bestaan (het pand/monument, de locaties en innovatie/nieuwe ontwikkelingen) van Verhalenhuis Belvédère mede mogelijk.

 

 

HOE WORDT U ONZE VOLGENDE OBLIGATIEHOUDER?

 

Er zijn twee verschillende manieren om een obligatie te nemen.

  • 1. Stuur een intentie per mail met de juiste gegevens (naam, adres, telefoon, aantal obligaties en eventuele voorkeur voor onderdeel waar de bijdrage naar toe gaat) naar: linda@verhalenhuisbelvedere.nl

 

 • 2. Laat u inspireren tijdens een van de obligatie actie dinerprogramma’s en/of neem dan direct een obligatie bij de notaris. Deze programma’s vinden ieder kwartaal plaats.

 

IK RESERVEER GRAAG VOOR DE EERSTVOLGENDE INFORMATIE DINERPROGRAMMA via: myriam@verhalenhuisbelvedere.nl

Belvedere A5 kaart obligaties-2

 

DOWNLOAD hier de INSCHRIJFKAART BELVÉDÈRE OBLIGATIES en stuur deze per post naar Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam.

 

 

FISCALE VOORDELEN OP EEN RIJ

 • Bedrag per obligatie: € 2.500,-.
 • Aflossing: € 500,- per jaar die wordt geschonken aan stichting Monument Kaap Belvédère d.m.v. een periodieke gift. Deze €  500,- is jaarlijks aftrekbaar en levert door de nieuwe Geefwet een aftrekpost op van € 625,- (box 1).
 • Looptijd: 5 jaar.
 • Jaarlijkse netto rente over uitstaand leningsaldo: 4%. Over de rente bent u het fictief rendement 1,2% verschuldigd (box 3).
 • Netto lasten: van 127 euro tot 245 euro per jaar

 

OVERIGENS…

 • Dankzij de nieuwe regels van de Belastingdienst is een notariële akte niet meer verplicht. U kunt nu kiezen of u de obligatie via de notaris wilt vastleggen – als service van Verhalenhuis Belvédère en Beurs Notariskantoor – of door middel van een schriftelijke overeenkomst met Stichting Monument Kaap Belvédère (zonder notaris).

 

 • Bij het nemen van een obligatie wordt u automatisch lid van ons gezelschap ‘De Bende van de Zwarte Hand’, de pioniersgroep die het eerste Verhalenhuis van Nederland mogelijk maakt. De kunstenaar Wally Elenbaas die op de bovenste verdieping zijn woonhuis en atelier had, schreef ooit een handgeschreven brief met envelop: ‘aan de Bende van de Zwarte Hand’. In zijn geest hebben we de obligatiehouders van Belvédère onze eigen ‘Bende van de Zwarte Hand’ genoemd. Bij deelname ontvangt u een uniek lidmaatschapskaartje. Wij houden u graag nauw op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten.

 

 • Naast de Belvédère geefobligaties is er ook een mogelijkheid tot het afnemen van een leenobligatie. Met het lenen van 5000 euro aan het Verhalenhuis / monument de Kaap kunnen wij mede de verbouwing financieren. Voor u is deze met een jaarlijkse rente van 4%, welk als donatie is terug te storten en de mogelijkheid deze als culturele gift 125% belasting aftrekbaar.

 

 

MEEDOEN AAN DE OBLIGATIES, MEER INFO OF OP EEN ANDERE MANIER DONEREN?

 

Bel 010 720 09 97 of neem contact op met Myriam Eijgenraam en/of Linda Malherbe, stuur een mail via: linda@verhalenhuisbelvedere.nl. We ontmoeten en ontvangen u heel graag.

anbi

 

 Reacties zijn gesloten .