Di 19 mrt.: Benefietdiner Belvédère, doel voor 2019 : 250 obligaties, wie helpt / steunt?

Obligatiehouders-sept-2016_05_01

 

De Bende van de Zwarte Hand is een nog steeds groeiende groep mensen die Verhalenhuis Belvédère financieel ondersteunt via de innovatieve Belvédère obligaties.

 

Ieder kwartaal is er een Benefiet-dineravond voor de mensen die Verhalenhuis Belvédère ondersteunen én vrienden, bekenden en nieuwsgierigen die dit overwegen of op een andere manier bijdragen of betrokken of geïnteresseerd zijn.

Het programma vullen we telkens anders in, maar altijd is er: eten, verhaal achter de schermen, een spreker en een rondleiding door het gebouw met toelichting op de verbouwing en de expositie.

Dinsdag 19 maart 2019 is er wederom een Benefiet Dineravond. Het programma omvat een rondleiding achter de schermen, een preview op de nieuwe expositie Mahina – Ode aan de Vrouw die 31 maart officieel wordt geopend en een Moluks diner uit de Volkskeuken. De tentoonstelling bevat foto’s, kunst, erfgoed en verhalen en wordt gemaakt in samenwerking met Collectief Teru en het Moluks Historisch Museum.
Bovendien is er een lezing van Riemer Knoop, lector Cultureel Erfgoed samen met Michiel Schwarz van de Reinwardt Academie Amsterdam.
.

Wilt u deze avond – geheel vrijblijvend – meemaken, zien en horen over de ontwikkelingen, bestaande Bende-leden ontmoeten en/of op deze manier kennismaken met het Verhalenhuis? Overweegt u wellicht Verhalenhuis Belvédère te ondersteunen? Bent u nieuwsgierig naar het monument en de verbouwing en/of werkwijze? Elke interesse en steun is welkom! U ontmoet deze avond andere Bende-leden, krijgt informatie over de verbouwing en de obligaties en ervaart het Verhalenhuis!

Wanneer?
Dinsdag 19 maart 18 – 22 uur. Inloop vanaf 17.30 uur.

Entree: eten en drinken en programma zijn deze avond vrij. Via deze link kunt u voor de avond, de maaltijd en het programma gratis en geheel vrijblijvend – reserveren.

Voor meer informatie voorafgaand, kunt u vanzelfsprekend altijd contact opnemen via telefoon 010 720 0997 (vraag naar Linda Malherbe of Inez Smit) of via mail naar: linda@verhalenhuisbelvedere.nl

 

Lees of download het boekje ‘Ontdek Verhalenhuis Belvédère’ met alle informatie over de innovatieve en fiscaal voordelige Belvédère Obligatie

 

Belvédère Obligatie, wat houdt dit in?

Obligaties vormen een nieuwe, laagdrempelige manier om het Verhalenhuis te steunen. Er zijn tot nu 197 obligaties genomen, wilt u ook Verhalenhuis Belvédère steunen en daarmee het eerste Verhalenhuis van Nederland mogelijk maken?

 

De fiscale voordelen op een rij

de stichting heeft een Culturele ANBI status, toegekend door de Belastingdienst

schenkingen aan Culturele ANBI’s zijn voor 125% aftrekbaar (Geefwet)

bedrag per obligatie is € 2.500
aflossing € 500 per jaar. Dit bedrag wordt geschonken aan Stichting Monument Kaap Belvédère d.m.v. een periodieke gift. Deze € 500 is jaarlijks aftrekbaar en levert door de nieuwe Geefwet een aftrekpost op van € 625 (box 1)

looptijd: 5 jaar

de jaarlijkse netto rente over uitstaand leningsaldo is 4%. Over de rente bent u het fictief rendement 1,2% verschuldigd (box 3).

De nettolasten, afhankelijk van uw inkomensbox, bedragen tussen €127 en €245 per jaar

Belvédère heeft door uw obligatie direct € 2.500 aan liquiditeiten beschikbaar om de verbouwing te realiseren

u kunt uiteraard meerdere obligaties nemen

 

Overigens

Dankzij de nieuwe regels van de Belastingdienst is een notariële akte niet meer verplicht. U kunt kiezen óf u de obligatie via de notaris wilt vastleggen (als gratis service van Verhalenhuis Belvédère en notariskantoor Ravensteijn & Van der Wee) óf dat u via een schriftelijke overeenkomst met Belvédère de obligatie(s) vastlegt.

Wilt u deze avond een obligatie-akte tekenen (bij bestuur en/of notaris), stuur dan s.v.p. ook voorafgaand al een kopie/scan van uw identiteitsbewijs per mail, dan kunnen wij u persoonlijk bedanken en u de ondertekende papieren meegeven.

Middels het nemen van een obligatie, hoort u automatisch tot het gezelschap ‘Belvédères Bende van de Zwarte Hand’, de pioniersgroep die het eerste Verhalenhuis van Nederland mogelijk maakt. De kunstenaar Wally Elenbaas die op de bovenste verdieping zijn woonhuis en atelier had, schreef ooit een envelop ‘aan de Bende van de Zwarte Hand’. In zijn geest hebben we de obligatiehouders van Belvédère onze eigen ‘Bende van de Zwarte Hand’ genoemd.

7895jpg-1024x681

De noodzaak: de manco’s en gaten in Belvédère

In oktober 2013 is de eerste fase van de verbouwing van Belvédère gerealiseerd. De begane grond en eerste verdieping hebben we toen alvast kunnen openstellen voor publiek. Intussen is Fase 2 van de verbouwing t.w. de 2e en 3e verdieping ook gerealiseerd geworden. Het Gastenverblijf voor een vluchtschrijver én de Luisterlobby c.q. Verhalenstudio zijn gereed. We zouden heel graag dit jaar de allerlaatste fase: het Elenbaashuis Museum (de voormalige woning van Wally Elenbaas en Esther Hartog) en het Depot/de Kookstudio renoveren en inrichten. Zou u ook Belvédère hierbij willen ondersteunen?Reacties zijn gesloten .