Di 19 sept.: Belvédères Vriendenavond met verhalen over Henkes en de Rotterdamse Grieken

Obligatiehouders-sept-2016_05_01

 

 

Ieder kwartaal is er een Belvédère vriendenavondTelkens vullen we de avond anders in, maar altijd is er : eten, een verhaal achter de schermen, een spreker en een (rond)leiding.

Op dinsdag 19 september is er een wederom een Vriendenavond.

 

 

Verhalen over Henkes: Simone Vermaat

Op dinsdagavond 19 september is Simone Vermaat de gast die een vertelling houdt. Sinds 2015 werkt Verhalenhuis Belvédère op unieke wijze samen met de RCE Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. In de vorm van een expositiefeuilleton maken we de werken van de schilder Dolf Henkes (1903-1989) zichtbaar op een niet-museale locatie en verbinden we deze vooral ook met Rotterdammers van nu. Simone Vermaat, conservator bij de RCE vertelt deze avond over de kunstenaar Henkes en zijn werk. Ook bezoeken we samen de nieuwe tentoonstelling Rotterdam Metamorfosen, met werk van Henkes en verhalen van Rotterdamse Grieken. Bovendien is er een toelichting op de Belvédère Obligaties en een Bulgaarse maaltijd uit de Volkskeuken.

Op de foto:

links: portret van Twee Katendrechtse Jongens (Dolf Henkes) wordt aangebracht als wandschildering op Katendrecht 2017

rechts: op bezoek bij de RCE in Rijswijk, links Simone Vermaat

 

Wanneer?

Dinsdag 19 september  18 – 21.30 uur.

 

 

18.00 – ontvangst in Verhalenhuis

18.30 – aan tafel, voorgerecht

18.45 – presentatie Simone Vermaat

19.15 – hoofdgerecht

20.00 – rondleiding door Verhalenhuis

20.45 – dessert en napraten

21.30 – uitloop, einde

 

Entree:

eten en drinken en programma zijn vrij voor iedereen die het Verhalenhuis ondersteunt of wil ondersteunen, zowel financieel, materieel of via partnerschap/samenwerking. Geef a.u.b. bij reserveren aan of u speciale (di)eetwensen hebt.

 

 

 DIRECT RESERVEREN 

 

De Bende van de Zwarte Hand bestaat uit mensen die Verhalenhuis Belvédère financieel ondersteunen via de innovatieve Belvédère obligaties.

 

Ook meehelpen?

Twijfelt u al even over een Belvédère obligatie ? Wilt u op een andere manier steunen? Kom dan gewoon langs. We hebben iedere bijdrage hard nodig. Sluit aan bij de meest innovatieve bende van Rotterdam! U bent van harte uitgenodigd – let op: geheel vrijblijvend – deze avond aan te schuiven.

 

cover boekje

Lees of download het boekje ‘Word Belvédère obligatiehouder’ met alle informatie over de innovatieve en fiscaal voordelige Belvédère Obligatie

 

 

ALVAST AANMELDEN

Reserveer voor het diner en het programma. Geef het aantal personen en eventuele eet-/dieetwensen door? U ontvangt dan een bevestiging. Wilt u deze avond een obligatie-akte tekenen (bij bestuur en/of notaris), stuur dan s.v.p. ook voorafgaand al een kopie/scan van uw identiteitsbewijs per mail. Met vragen kunt u vanzelfsprekend ook bellen met Lillian Ketting 010 720 0997. HIER RESERVEREN

 

Belvédère Obligatie, wat houdt dit in?

Obligaties vormen een nieuwe, laagdrempelige manier om het Verhalenhuis te steunen. Er zijn tot nu 88 obligaties genomen, wilt u ook Verhalenhuis Belvédère steunen en daarmee het eerste Verhalenhuis van Nederland mogelijk maken?

 

De fiscale voordelen op een rij

 de stichting heeft een Culturele ANBI status, toegekend door de Belastingdienst

schenkingen aan Culturele ANBI’s zijn voor 125% aftrekbaar (Geefwet)

bedrag per obligatie is € 2.500

 aflossing € 500 per jaar. Dit bedrag wordt geschonken aan Stichting Monument Kaap Belvédère d.m.v. een periodieke gift. Deze € 500 is jaarlijks aftrekbaar en levert door de nieuwe Geefwet een aftrekpost op van € 625 (box 1)

 looptijd: 5 jaar

 de jaarlijkse netto rente over uitstaand leningsaldo is 4%. Over de rente bent u het fictief rendement 1,2% verschuldigd (box 3).

 De nettolasten, afhankelijk van uw inkomensbox, bedragen tussen €127 en €245 per jaar

Belvédère heeft door uw obligatie direct  € 2.500 aan liquiditeiten beschikbaar om de verbouwing te realiseren

u kunt uiteraard meerdere obligaties nemen

 

Overigens

Dankzij de nieuwe regels van de Belastingdienst is een notariële akte niet meer verplicht. U kunt kiezen óf u de obligatie via de notaris wilt vastleggen (als gratis service van Verhalenhuis Belvédère en notariskantoor Ravensteijn & Van der Wee) óf dat u via een schriftelijke overeenkomst met Belvédère de obligatie(s) vastlegt.

Middels het nemen van een obligatie, hoort u automatisch tot het gezelschap ‘Belvédères Bende van de Zwarte Hand’, de pioniersgroep die het eerste Verhalenhuis van Nederland mogelijk maakt. De kunstenaar Wally Elenbaas die op de bovenste verdieping zijn woonhuis en atelier had, schreef ooit een envelop ‘aan de Bende van de Zwarte Hand’. In zijn geest hebben we de obligatiehouders van Belvédère onze eigen ‘Bende van de Zwarte Hand’ genoemd.

7895jpg-1024x681

De noodzaak: de manco’s en gaten in Belvédère

In oktober 2013 is de eerste fase van de verbouwing van Belvédère gerealiseerd. De begane grond en eerste verdieping hebben we toen alvast kunnen openstellen voor publiek. Intussen is Fase 2 van de verbouwing van start gegaan. Dit betreft de 2e en 3e verdieping waaronder het Gastenverblijf (voor een vluchtschrijver), het Luistertheater, de Verhalenstudio én de voormalige woning van Wally Elenbaas en Esther Hartog. Zou u ook Belvédère hierbij willen ondersteunen?

U kunt er trouwens voor kiezen om uw obligatie aan een specifieke ruimte van Belvédère toe te zeggen, zoals:

* het Elenbaashuis (museumwoning) waar het verhaal van het echtpaar Elenbaas, van het pand en van Katendrecht permanent zichtbaar wordt

* De Verhalenstudio (waar bezoekers ook hun levensverhaal kunnen laten opnemen)

Geef gerust uw voorkeur aan.

 Reacties zijn gesloten .