Di 20 feb.: Belvédère’s Nieuwjaarlezing ‘Hoopvol handelen’

Traditiegetrouw presenteert Verhalenhuis Belvédère jaarlijks in de week dat de wereld Chinees nieuwjaar viert, de Belvédère nieuwjaarslezing. Dit jaar is de spreker en hoofdgast Maurice Specht, filosoof en stadsactivist. Hij is in Rotterdam mede initiatiefnemer van Leeszaal West en Buitenplaats Brienenoord.

 

Dinsdag 20 februari 2018 nodigen wij u graag uit dit lezingprogramma mee te maken, van 18 tot ca. 22 uur.

 

Via een reis door de filosofie, kunsten en de stad nodigt Maurice Specht u in zijn lezing uit om de stad en het eigen leven hoopvol te benaderen. Specht: “We zijn er nog niet en dat is maar goed ook. Vanuit dit idee werk ik aan de lezing waarbij de vraag centraal staat hoe je als mens te verhouden tot de wereld om je heen. Is ze niet meer te redden zoals de pessimist meent, of komt het allemaal wel goed zoals de optimist stelt. Beide zijn voor mij te passief. De wereld, de stad en onze buurt moeten we zelf vormgeven. Juist nu er veel op het spel staat, kunnen we niet rustig afwachten. Een actieve houding vertrekt volgens mij vanuit de hoop.”

Chinees Nieuwjaar is de belangrijkste feestdag voor Chinezen. Iedereen bezoekt vrienden, kennissen en familie in zijn jiaxiang oftewel geboortedorp. Dit leidt tot grote migratiestromen. Samen eten is een belangrijk onderdeel. Onze gastkok Fenmei Hu (Space 101) presenteert een maaltijd en vertelt over de betekenis van het jaar van de hond. Daarnaast zijn er de persoonlijke verhalen over hoopvol handelen van Bader Atem en Ylaysa Harris en vertelt Chris de Jong (bestuurder Verhalenhuis) over de werking van de Belvédère Obligaties.

 

Programma globaal:

18 uur inloop, welkom

18.30 uur Nieuwjaarslezing door Maurice Specht

19.15 uur maaltijd uit de Volkskeuken o.l.v. Fenmei Hu

20.00 uur persoonlijke verhalen over hoopvol handelen

21.00 uur napraten met Chinese feestlekkernijen

 

De lezing is onderdeel van het programma ‘hoopvol handelen’ dat Verhalenhuis Belvédère in 2018 in samenwerking met Buitenplaats Brienenoord ontwikkelt.

 

Kosten: 15 euro p.p.

Let op : voor leden van Belvédère’s Bende van de Zwarte Hand en hun partner: gratis deelname.

Reserveren is noodzakelijk en kan hier

 

 

 Reacties zijn gesloten .