T/m 21 okt: Gubbels & Elenbaas, kleine kijk- en luisterexpositie


Klaas Gubbels is één van de bekendste hedendaagse kunstenaars uit Nederland. Velen kennen hem vanwege zijn iconische stillevens met koffiekannen, stoelen en tafels. Hij woont en werkt in Arnhem maar is geboren in 1934 in Rotterdam. Dit jaar viert hij zijn 85e verjaardag. In 1954 assisteerde Klaas Gubbels de kunstenaar Wally Elenbaas een jaar lang bij de uitvoering van het grote wandmozaïek in het Huis der Provincie in Arnhem. Dat is precies 65 jaar geleden. In de Luisterlobby presenteren we daarom een kleine kijk- en luisterexpositie: Gubbels en Elenbaas. .
 
Verhalenhuis Belvédère heeft onlangs kunnen starten met de restauratie van het Elenbaashuis. Het voormalige huis van Wally Elenbaas en zijn joodse vrouw, de fotografe Esther Hartog waar zij woonden vanaf 1942 tot aan Wally’s overlijden op 21 mei 2008, wordt het Elenbaas Huismuseum. In de vorm van een serie verhalendiners belichten en beleven we dit jaar de (her)opening van het Elenbaashuis. Telkens nodigen we een andere hoofdgast uit én we nodigen publiek uit bij deze tafels aanwezig te zijn. Op 21 mei was de hoofdgast Klaas Gubbels. We vierden zijn 85e verjaardag én de 65e verjaardag van het imposante kunstwerk van Wally Elenbaas in Arnhem.
 
Samen met Klaas Gubbels maakten we de dubbeltentoonstelling met werk van Gubbels en van Elenbaas. Bovendien vertelt Klaas Gubbels in de expositie in audio-vorm over hun samenwerking en over zijn leven en werk. Het luisterboekje en een selectie van werk is tevens te koop.
 
Wanneer: 21 mei t/m 21 oktober
Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 11 – 18 uur én wanneer de deur openstaat
Entree: gratis.
 

 
Boven: Gubbels voor het wandkunstwerk dat hij maakte samen met Wally Elenbaas in 1954
Onder rechts: Klaas Gubbels als jongen in Rotterdam waar hij opgroeide in oorlogstijdReacties zijn gesloten .