Terugkijken: Chinees Maanfeest met chefkok mr Choy in de kookstudio

 

In de Volkskeukenstudio van het Verhalenhuis was tijdens het Chinees Maanfeest op dinsdag 21 september 2021 een speciale kook-livestream – mét afhaaldiner – onder leiding van chefkok mr Choy.
Heeft u de livstream gemist, hier kunt u deze terugkijken!

Over gastkok mr Kwong Wah Choy:
Zijn vader, geboren in de Chinese stad Shenzhen, kwam in 1938 als zeeman in Nederland terecht. Tijdens de oorlog leerde hij Kwong Wah’s moeder kennen, een Hollandse verpleegster. Na de oorlog, in 1953, begon zijn vader restaurant Fi Long – Vliegende Draak – in de Rotterdamse Hartmanstraat. Hij betekende veel qua hulp tijdens de Watersnoodramp in 1953, want hij had een grote auto. Later zou hij ook nog zaken openen in Den Haag en Schiedam. Bovendien werd zijn vader de uitvinder van de nasi- en bamibal. Als kind hielp Kwong Wah al mee in het restaurant. Zelf werkte hij later in zowel Rotterdam als in Den Haag. Zijn laatste jaren kookte hij bij King’s Garden in Rotterdam en nu is hij met pensioen maar zet zich veelvuldig in voor de Chinese gemeenschap in de stad zoals met de jaarlijkse viering van Chinees Nieuwjaar. Het Verhalenhuis is vereerd met zijn optreden als gastkok in de Volkskeukenstudio.

 

LET OP:
# Het koken en vertellen vond live plaats via Facebook, tussen 17 en 18 uur.
# Zin om een authentiek Chinees Maanfeest menu te proeven? Een half uur na afloop van de livestream kan deze speciale dinermaaltijd worden afgehaald bij de Volkskeukenstudio in Rotterdam-Katendrecht aan de Atjehstraat 98. We houden ons daarbij aan de extra hygiëne eisen vanwege de geldende coronamaatrdegelen. Zie voor bestellen hieronder.

 

Chinees Maanfeest Volkskeuken livestream van Mr Choy
Wanneer: dinsdag 21 september 2021
Tijd: livestream 17 – 18 uur koken en vertellen via Facebook; afhalen is mogelijk vanaf 18.30 uur, adres Atjehstraat 98 in Rotterdam-Katendrecht.
Kosten en reserveren: online meekijken is gratis, een afhaalmaaltijd is € 15,00 p.p. Tickets te koop via deze link.

 

 

Over de Volkskeuken
De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gebruiken beleven. Ook beleven we in de Volkskeuken elkaars feest- en herdenkingsdagen en evenementen.

 Reacties zijn gesloten .