Wo 30 nov.: lunch- & museummatches met nieuwe Rotterdammers

 

Vind je het leuk om de tijdelijke bewoners van de opvangschepen voor vluchtelingen in Rotterdam te ontmoeten in de Volkskeuken van het Verhalenhuis in een Lunch- & Museummatch?

 

 

Op dinsdag 22 november en woensdag 30 november organiseren we samen met stichting Kaapse Kringen en de Wijkraad Wilhelminapier Katendrecht LUNCH- & MUSEUMMATCHES met nieuwe Rotterdammers, de tijdelijke bewoners van de opvangschepen voor vluchtelingen op de zuidoever, t.w. Maashaven en Spoorweghaven.

We starten met een Syrische lunch in Belvédère’s Volkskeuken om 12 uur. Om 13.30 uur gaan we naar het Nederlands Fotomuseum voor een kennismaking en rondleiding aldaar. Duur ca. 1,5 uur.

 

Wil jij een ontmoeting aangaan en meelunchen in het Verhalenhuis? De tijdelijke bewoners op persoonlijke wijze laten kennismaken met hun nieuwe omgeving en kennis, ervaringen en verhalen uitwisselen? Lunch en museumbezoek zijn gratis, reserveren is noodzakelijk zie hieronder.

De voertaal is Engels of Arabisch of Spaans. Vanzelfsprekend is met handen en voeten spreken en eten delen een hulpmiddel.

 

Eerder organiseerden we voor de tijdelijke bewoners van de opvangschepen in samenwerking met stichting Mano en stichting Kaapse Kringen een negental lunches waarbij een wederzijdse kennismaking kon plaatsvinden. Uit deze lunches zijn bijzondere en blijvende contacten ontstaan en hebben sommige bewoners zelfs een plek gevonden in de stad om een opleiding te kunnen volgen, vrijwilligerswerk te kunnen doen en daarmee een netwerk op te bouwen en van betekenis te kunnen zijn in hun nieuwe omgeving.

 

Reserveren:

Reserveer een plek aan de lunchtafel via onderstaande links:
dinsdag 22 november klik hier
woensdag 30 november klik hier

 

Extra uitnodiging voor vrouwelijke Rotterdammers:

Op woensdag 16 november is er speciaal voor de tijdelijke vrouwelijke bewoners van de opvangschepen een bezoek aan het Wereldmuseum inclusief rondleiding en workshop Arabisch kalligraferen (zonder lunch). Verzamelplek is Watertaxisteiger Stieltjesstraat om 12.00 uur. Om 15.45 uur gaat de watertaxi terug. Voor deze tour zoeken we persoonlijke begeleiders. Kosten deelname is gratis, een plek reserveren is wel noodzakelijk (en zolang de voorraad strekt) en kan via een mail naar: myriam@verhalenhuisbelvedere.nl.

 

 

 

 Reacties zijn gesloten .