Di 23 mrt.: de Bende bijeen, online Volkskeuken voor Belvédère’s Bende van de Zwarte Hand – obligatiehouders – op 23 maart

Obligatiehouders-sept-2016_05_01

 

De Bende van de Zwarte Hand is een groep mensen die Verhalenhuis Belvédère financieel ondersteunt via een (of meerdere) obligatie(s). De Belvédère Obligaties vormen een unieke en innovatieve regeling voor particulieren én juist ook gedurende de hele corona-periode en de lockdowns, is de steun van individuen, Rotterdammers en andere geïnteresseerden van grote betekenis.

 

Speciaal voor de Bende
Normaalgesproken organiseren we zo’n vier keer per jaar een Volkskeuken-dinerprogramma voor de mensen die Verhalenhuis Belvédère supporten en tegelijkertijd ook voor hun vrienden, bekenden en nieuwsgierigen die steun overwegen, of op een andere manier willen bijdragen of kennismaken. Deze keer was dat online, via een livestream en een thuisbezorgd mee-kook-pakketje ervaarden we (opnieuw) de grote betrokkenheid van alle obligatiehouders. Daarvoor zijn we enorm dankbaar.

 

Wilt u ook meedoen in Belvédère’s Bende van de Zwarte Hand en het Verhalenhuis steunen?

 

kookstudio vóór en na de verbouwing

 

Wilt u meer weten over de obligatieregeling en/of een persoonlijke uitleg en ontvangst? Laat het ons weten, we ontvangen geïnteresseerden geheel vrijblijvend, erg graag.

Bel 010 720 09 97 of neem contact op met Linda Malherbe of Chris de Jonginfo@verhalenhuisbelvedere.nl 

 

Lees of download het boekje ‘Ontdek Verhalenhuis Belvédère’ met alle informatie over de innovatieve en fiscaal voordelige Belvédère Obligatie

 

DE NOODZAAK

Het Verhalenhuis is sinds 2013 in ontwikkeling. In het najaar van 2020 is de 230ste (!) Belvédère (particuliere) obligatie uitgegeven. Daar zijn we enorm trots op en uiteraard erg blij mee, maar er zijn er nog echt meer nodig. Als obligatiehouder maakt u een wezenlijk verschil: u maakt het bestaan (het pand/monument én de programma’s) van Verhalenhuis Belvédère mede mogelijk.

 

HOE WORDT U ONZE VOLGENDE OBLIGATIEHOUDER?

 

Er zijn twee verschillende manieren om een obligatie te nemen.

  • 1. Stuur een intentie per mail met de juiste gegevens (naam, adres, telefoon, aantal obligaties en eventuele voorkeur voor onderdeel waar de bijdrage naar toe gaat) naar: lizzy@verhalenhuisbelvedere.nl

 

 • 2. Laat u inspireren tijdens een van de obligatie actie dinerprogramma’s en/of neem dan direct een obligatie bij de notaris. Deze programma’s vinden ieder kwartaal (nu online) plaats.

 

IK RESERVEER GRAAG VOOR DE EERSTVOLGENDE INFORMATIE DINERPROGRAMMA, LAAT MIJ WETEN WANNEER
via: lizzy@verhalenhuisbelvedere.nl

Belvedere A5 kaart obligaties-2

 

DOWNLOAD hier de INSCHRIJFKAART BELVÉDÈRE OBLIGATIES en stuur deze per post naar Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam.

 

 

FISCALE VOORDELEN OP EEN RIJ

 • Bedrag per obligatie: € 2.500,-.
 • Aflossing: € 500,- per jaar die wordt geschonken aan stichting Monument Kaap Belvédère d.m.v. een periodieke gift. Deze €  500,- is jaarlijks aftrekbaar en levert door de nieuwe Geefwet een aftrekpost op van € 625,- (box 1).
 • Looptijd: 5 jaar.
 • Jaarlijkse netto rente over uitstaand leningsaldo: 4%. Over de rente bent u het fictief rendement 1,2% verschuldigd (box 3).
 • Netto lasten: van 127 euro tot 245 euro per jaar

 

OVERIGENS…

 • Dankzij de nieuwe regels van de Belastingdienst is een notariële akte niet meer verplicht. U kunt nu kiezen of u de obligatie via de notaris wilt vastleggen – als service van Verhalenhuis Belvédère en Beurs Notariskantoor – of door middel van een schriftelijke overeenkomst met Stichting Monument Kaap Belvédère (zonder notaris).

 

 • Bij het nemen van een obligatie wordt u automatisch lid van ons gezelschap ‘De Bende van de Zwarte Hand’, de pioniersgroep die het eerste Verhalenhuis van Nederland mogelijk maakt. De kunstenaar Wally Elenbaas die op de bovenste verdieping zijn woonhuis en atelier had, schreef ooit een handgeschreven brief met envelop: ‘aan de Bende van de Zwarte Hand’. In zijn geest hebben we de obligatiehouders van Belvédère onze eigen ‘Bende van de Zwarte Hand’ genoemd. Bij deelname ontvangt u een uniek lidmaatschapskaartje. Wij houden u graag nauw op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten.

 

 • Naast de Belvédère geefobligaties is er ook een mogelijkheid tot het afnemen van een leenobligatie. Met het lenen van 5000 euro aan het Verhalenhuis / monument de Kaap kunnen wij mede de verbouwing financieren. Voor u is deze met een jaarlijkse rente van 4%, welk als donatie is terug te storten en de mogelijkheid deze als culturele gift 125% belasting aftrekbaar.

 

 

MEEDOEN AAN DE OBLIGATIES, MEER INFO OF OP EEN ANDERE MANIER DONEREN?

 

Bel 010 720 09 97 of neem contact op met Lizzy Schreijer, Linda Malherbe of Chris de Jonginfo@verhalenhuisbelvedere.nl – We gaan graag in gesprek.

anbi

 

 Reacties zijn gesloten .