Di 24 mei: schrijfsessies op zonsondergangen aan zee

 

Beeldend kunstenaar Marieke van der Lippe fotografeert al jarenlang zonsondergangen aan zee. In het steeds op hetzelfde moment op dezelfde plek zijn, in dit ’Being in Twilight’, sta je met je rug naar hectiek en ervaart de grootse oneindigheid. Daarbij laat zij zich inspireren door een uitspraak van theologe Dorothee Sölle: ,,Het vermogen tot verwonderen ligt ten grondslag aan het besef van onrecht.”

 

Geïnspireerd weer op Marieke’s zonsondergangen gaan stadsdichter Anne Vegter en dichter Ishmaïl Kamara met schrijvers uit de Pauluskerk en uit het netwerk van Verhalenhuis Belvédère samen schrijven. Over herinneringen aan zon, strand en zee en over ons besef van onrecht. Van het resultaat uit deze sessies maakt Marieke van de Lippe een videokunstwerk dat te zien is tijdens POETRY INTERNATIONAL ROTTERDAM op 10,11 en 12 juni in het Buizenpark voor het Verhalenhuis. Ook komt er een publicatie waarin een combinatie van poëzie, van tekst en beeld, verwondering en betrokkenheid op elkaar inwerken.

 

De schrijfsessies zijn dinsdag 17 mei in de Pauluskerk en dinsdag 24 mei tussen 14 en 16 uur in Verhalenhuis Belvédère. Meeschrijven? Stuur een mail naar info@verhalenhuisbelvedere.nl

 

 

Over Marieke van der Lippe

Marieke van der Lippe is videokunstenaar, documentaire- en filmmaker.  Ze is geboren in Leiden en sinds de jaren 80 woont en werkt ze in Rotterdam. Hier studeerde ze van 1987-1992 beeldhouwen aan de Willem de Kooning Academie. In 1996 is ze onderscheiden met een Prix de Rome in de categorie Film & Video. Zie haar eigen website via deze link, om haar werk te ontdekken. Marieke van der Lippe is een dochter van de zeeman en stukadoor Wuls van der Lippe en Maria J.A. Verhoeven en de zuster van de beeldend kunstenaar Klaar van der Lippe.

 Reacties zijn gesloten .