Di 26 mrt.: de Volkskeuken van Lena Evora (Rotterdam-Kaapverdië)

 
Rotterdam is thuishaven voor maar liefst 175 nationaliteiten. Volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Verhalenhuis Belvédère maakt deze zichtbaar: in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère bereiden Rotterdammers hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd hun persoonlijke verhaal met het publiek.
 
Dinsdagavond 26 maart presenteren studenten van de Willem de Kooning Academie:
 

de Volkskeuken van Lena Evora (Rotterdam – Kaapverdië).

 
Samen met Lena is een groep studenten van de opleiding Docent Beeldende Kunst & Vormgeving een intensief traject aangegaan om een avond te organiseren met Lena Evora in de hoofdrol. De studenten helpen met het vertellen van de verhalen, het bereiden van het eten en het hosten van de avond.
 
Wanneer: dinsdagavond 26 maart 2019 – 19:00 – 22:00 uur. Inloop 18:30 uur, start programma 19:00 uur.
 
Entree: € 15,00 p.p. inclusief diner en programma (excl. drank)
 
Wij nodigen iedereen van harte uit deze speciale avond mee te maken! Reserveren is noodzakelijk via deze link.

 
Over Lena Evora
Lena Evora is geboren en opgegroeid in Rotterdam. Haar ouders komen van de Kaapverdische eilanden en vestigden zich in de jaren zeventig van de vorige eeuw in Nederland. Lena is zangeres en VerhalenKunstenares en maakt al enige tijd voorstellingen waarin de oude kunstvorm De Vertelkunst een grote rol speelt.
Vanaf jongs af aan is zij gefascineerd door de De Vertelkunst. Haar Kaapverdische achtergrond – Kaapverdië heeft een vertelcultuur – en de vroegere luisterboeken van Lekturama met de cassettebandjes zijn van grote invloed geweest op Lena.
In het Verhalenhuis zal Lena twee bijzondere verhalen vertellen. Het verhaal van ‘Blimund’ is een eeuwenoud en traditioneel verhaal dat op Kaapverdië wordt verteld. Ook zal zij haar eigen verhaal vertellen ‘Hoe Kaapverdië de wereld ontdekte’. De studenten zullen de verhalen bekrachtigen met de kunstdiscipline beeldvisualisatie. Lena en de studenten verbinden zo twee kunsten met elkaar en willen de aanwezigen bezoekers meenemen naar een wonderlijke wereld waar een beroep wordt gedaan op de verbeeldingskracht. Het zal een avond worden waar alle zintuigen van de bezoekers geprikkeld worden.

 Reacties zijn gesloten .