Di 28 mei: De Volkskeuken van / the People’s Kitchen presents Hamed Ahmadi (Rotterdam – Teheran, Iran)

 
Hamed Ahmadi is een schrijver, dichter en journalist, geboren in 1982 in Teheran, Iran. Hij is Rotterdams’ tweede vluchtschrijver die – na de Syrische auteur Adnan Alaoda – nu een jaar lang in het gastenverblijf van Verhalenhuis Belvédère veilig kan wonen en werken.
 

 
Ahmadi schreef onder meer de dichtbundel Riprap with rap rhythm (2006), de roman Strange and incredible story of Maradona (2008) en een boek over zijn arrestatie en gevangenschap: Mercury’s Moon Goriz Az Makaz (2017). In 2009 werd hij gearresteerd tijdens een vreedzame demonstratie en zat enkele weken gevangen. Na zijn vrijlating zette de overheid hem onder druk om propagandateksten te schrijven voor het regime. Toen hij dit weigerde werd het te gevaarlijk voor hem in Iran, en verliet hij het land. Samen met zijn vrouw Mojde vertrok hij naar Maleisië waar ze twee jaar woonden. Daarna verbleven ze nog eens vier jaar in Armenië – op een toeristenvisum. In beide landen kregen ze geen verblijfsvergunning.
In Rotterdam wil Hamed, behalve Nederlands leren, in alle rust verder schrijven. Eind 2018 verscheen er een nieuw boek van hem met elf korte verhalen, uitgegeven door een Iraanse uitgever in Londen. Zijn vrouw, Mojde, heeft in Iran Japans gestudeerd, werkte op de Japanse ambassade in Teheran en doceerde Farsi aan Japanse kinderen.
 
Speciaal in het kader van het ‘VERHALEN VOOR VRIJHEID / STORIES FOR FREEDOM FESTIVAL ROTTERDAM’ van 28.5 t/m 2.6 2019 presenteert Hamed Ahmadi in Belvédère’s Volkskeuken een avond met film, poëzie, foto’s, muziek, verhalen en een Iraanse maaltijd:  

de Volkskeuken van Hamed Ahmadi (Rotterdam / Iran) –
the People’s Kitchen presents Hamed Ahmadi (Rotterdam / Iran)
  
Met optredens van:
Hamed Ahmadi (schrijver), Shahyar Ghanbari (dichter), Mostafa Heravi (fotografie), Sahand Sahebdivani (storytelling) & Faarjam (muziek).

 
Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze bijzondere kennismaking en ontmoeting.

 

RESERVEREN:

Wanneer: dinsdag 28 mei 2019

Tijden: 18 – 22 uur, na afloop afterparty in Club Belvedere van 22 tot 00 uur

Entree: 15 euro p.p. inclusief een maaltijd (exclusief drankjes) – inclusief afterparty 22-01 uur. Let op: voor mensen die deelnemen aan de Ramadan is het mogelijk om na zonsondergang een maaltijd te nuttigen.

Reserveren : noodzakelijk via deze link.

 

BUY TICKETS

When? Tue 28 May
What time? Start 18:00 pm – end 22:00 pm – English spoken
Costs: 15 euro per person (inclusing meal excluding drinks)
Including afterparty in Club Belvedere from 22 – 01 hours
Reservations: buy now your ticket(s) here
 
Met veel dank aan de partners Verhalen voor Vrijheid Festival:
ICORN, PEN, VluchtelingenWerk, Gemeente Rotterdam, Gemeente Amsterdam, Letterenfonds, Rotterdam Partners, ROS Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt, Theater Rotterdam, ss Rotterdam, Hoezo! en alle andere betrokkenen.Reacties zijn gesloten .