Di 28 mei t/m zo 2 juni: Verhalen voor Vrijheid / Stories for Freedom Festival

Van dinsdag 28 mei t/m zondag 2 juni is Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam-Katendrecht het kloppende hart van het Verhalen voor Vrijheid / Stories for Freedom Festival Rotterdam 2019.

De stad Rotterdam is namelijk deze week het toneel voor de ICORN Internationale Vluchtstedenconferentie die jaarlijks in een andere stad in de wereld plaatsvindt. Meer dan 300 internationale gasten, vluchtschrijvers, stadsontwikkelaars, burgemeesters, muzikanten-op-de-vlucht ontmoeten elkaar nu in Rotterdam onder de titel ‘At Home, Everywhere’. Zij verkennen met elkaar wat het betekent om zich thuis te voelen in de wereld van vandaag. Verhalenhuis Belvédère – samen met haar eerste en tweede vluchtschrijver – organiseert hieromheen een publieksprogramma met film, literatuur en muziekprogrammering, een tentoonstelling, Volkskeukens en Club Belvédère waar elke avond de dag kan worden nabesproken en afgesloten.

Reserveer deze dagen in uw agenda en lees meer over de verschillende programmaonderdelen:
– di 28 mei: de Volkskeuken van Hamed Ahmadi (Rotterdam/Iran)
wo 29 mei: het openingsprogramma At Home, Everywhere in Theater Rotterdam Schouwburg
do 30 mei: de Volkskeuken van Rosh Abdelfatah (Rotterdam/Syrië)
vr 31 mei: Kaapse (lunch)tafel
vr 31 mei: de Dichters voor Vrijheid Tours van Juan Heinsohn Huala (Rotterdam/Chili)
28 mei – 28 juli: expositie At Home, Everywhere / De hele wereld is mijn vaderland
zo 2 juni: Al Rewaq #22 o.l.v. Adnan Alaoda (Rotterdam/Syrië)
essay Hier is daar, daar is hier van Esseline van de Sande

Met veel dank aan onze partners:
ICORN, PEN, VluchtelingenWerk, Gemeente Rotterdam, Gemeente Amsterdam, Nederlands Letterenfonds, Rotterdam Partners, ROS Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt, Theater Rotterdam, ss Rotterdam, Hoezo! en alle andere betrokkenen.Reacties zijn gesloten .