Di 3 mei: Joodse verhalen in de Volkskeuken: Frans Meijer

 

Op dinsdag 3 mei is Rotterdammer en Vreewijker Frans Meijer, stadsvernieuwer en voormalig directeur van de Bibliotheek Rotterdam de hoofdgast in Belvédère’s Volkskeuken. We nodigen iedereen van harte uit deze speciale avond mee te maken.

 


(links Frans Meijer, midden grootvader en grootmoeder Meijer-Braadbaart, rechts vader Herman Meijer en zoontje Leo)

 

Joodse verhalen
Elk jaar op 4 mei herdenken wij in Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In die week worden in diverse steden ook het programma Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet herdenkingen georganiseerd waarbij getuigen, nazaten, voormalige en huidige bewoners persoonlijke verhalen over vervolging, verzet en bevrijding vertellen.
In Rotterdam zijn veel voormalige huizen van joodse bewoners door het bombardement van 14 mei 1940 verdwenen. Het pand Belvédère kent zelf meerdere joodse verhalen. We willen graag een huiskamer zijn voor (het vertellen van) joodse verhalen en familiegeschiedenissen in de stad speciaal ook in deze week.

 

Dinsdagavond 3 mei 2022 presenteren we een speciale Volkskeukenavond waarin Frans Meijer zijn opmerkelijke familiegeschiedenis onthult. Hij vertelt over zijn Rotterdamse neefje Ino Weissmann. Over zijn grootvader Izaäk Meijer. Over zijn (half)broertje Leo én over zijn vader Herman Meijer, de apotheker van Westerbork, die Theresienstadt en Auschwitz overleefde. Verder is er muziek en een maaltijd uit de Volkskeuken.

 

Wanneer: dinsdag 3 mei 2022
Tijd: 18 – 21 uur, inloop vanaf 17.30 uur
Kosten : deelname diner uit de Volkskeuken: €15 per persoon. Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

 

 

Rechts zichtbaar de naam van Ino Weissmann, 1 jaar op het Joods Kindermonument in Rotterdam. Opgericht ter nagedachtenis aan de 686 Rotterdamse Joodse kinderen van 0 tot 12 jaar, die in 1942 en 1943 vanuit Loods 24 naar Westerbork en van daaruit op transport naar Auschwitz en Sobibor gingen. Reacties zijn gesloten .