Di 5 juni: Welkomst- programma gastschrijver Hamed Ahmadi Nadoshan (Iran-Rotterdam) & Verhalenhuis Vriendenavond

Hamed Ahmadi Nadoshan (1982) is de tweede schrijver die na de Syrische auteur Adnan Alaoda, nu een jaar lang in het gastenverblijf van Verhalenhuis Belvédère komt wonen en werken. Hamed is een schrijver, dichter en journalist, geboren in Iran, die momenteel niet meer veilig in zijn land kan verblijven. Hij is de auteur van de gedichtenverzameling Riprap with rap rhythm (Makan Publishing, Tehran, 2006, ISBN 4-49-6692-964),  Strange and incredible story of Maradona (H&S Publishing, England, 2013) en Mercury’s Moon Goriz Az Markaz (H&S Publishing, England, 2017). Hij schrijft scenario’s voor theater en hij schrijft recensies over film, literatuur en theater in diverse kranten en op Rooz Online. Samen met zijn vrouw Mojde kwam hij 4 april jl. aan in Rotterdam, Nederland.

 

Op dinsdag 5 juni 2018 organiseren we een officieel welkomstdiner voor Hamed & Mojde in Rotterdam, met Iraanse muziek van Kambiz Afshari, Arash Aria & Ahmad Noucandi (Bridge Ensemble), film, eten en een rondleiding achter de schermen met toelichting op het Verhalenhuis. We nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

 

Aanvang 18 uur – 22 uur, inloop vanaf 17.30 uur

Deelname 15 euro p.p., en voor Vluchtstad-betrokkenen en obligatiehouders/Bendeleden van de Zwarte Hand en hun gasten gratis entree. U kunt hier reserveren via deze link: ticket of reservering 5 juni

N.B. Ieder kwartaal is er een Vriendenavond voor de mensen die Verhalenhuis Belvédère ondersteunen middels een obligatie. Telkens vullen we de avond anders in, maar altijd is er: eten, verhaal achter de schermen, een spreker en een rondleiding. Graag combineren wij het welkom aan de nieuwe gastschrijver met onze Vriendenavond van dit kwartaal. Overweegt u ook Verhalenhuis Belvédère te ondersteunen? Schuif dan geheel vrijblijvend aan! U ontmoet deze avond andere Bende-leden, krijgt informatie over de obligaties en ervaart het Verhalenhuis!

U kunt hier reserveren via deze link: ticket of reservering 5 juni

 

Rotterdam Vluchtstad
In 2016 is Verhalenhuis Belvédère namens de gemeente Rotterdam lid van ICORN (International Cities of Refuge Network). Dit betekent dat de stad Rotterdam jaarlijks een onderkomen biedt aan een ‘vluchtschrijver’. Via ICORN bieden wereldwijd 63 steden onderdak aan schrijvers en kunstenaars die in hun eigen land niet kunnen werken wegens de oorlog of het regime. Naast Rotterdam is in Nederland ook Amsterdam een ‘vluchtstad’. Meer info lees hier

Grote dank
In het Verhalenhuis is met veel hulp van particulieren, fondsen en vrijwilligers een speciaal gastenverblijf ingericht. Een jaar lang kan een schrijver veilig in Rotterdam wonen en werken. Hij verzorgt mede optredens en activiteiten en kan schrijven. Onze dank gaat uit naar alle donateurs – in geld, arbeid of natura – t.w. aan:
PEN Nederland, ICORN, UAF, Protect Defenders, OCW, Erasmus Universiteit, Centrale Bibliotheek Rotterdam, Vereniging Verzamelde Werken Rotterdam, Stichting Letterenhuis Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Belvédère’s Bende van de Zwarte Hand, stichting DOEN en alle vrijwilligers en particulieren die het Belvédère Gastenverblijf mede mogelijk maken!

About the project
In 2016, the Storyhouse Belvédère became a member of the ICORN (International Cities of Refuge Network) on behalf of the city of Rotterdam. This means that from then on the city of Rotterdam annually offers shelter to a ‘writer of refuge’. To this means, we offer a special pension in Storyhouse Belvédère. Via ICORN, the first writer in residence was the Syrian writer Adnan Alaoda who lived and worked in 2017 in Rotterdam. Now Hamed and his wife Mojde arrived to stay here as the second artist- in – residence, for the year 2018.

 

 Reacties zijn gesloten .