Livestream terugkijken Seú oogstfeest met Antilliaanse tutu maken in de Volkskeuken van Anamarie & Eunice

 

 

Op donderdag 1 april presenteerden we vanuit Belvédère’s Volkskeukenstudio een Antilliaanse Volkskeuken van Anamarie Christiaan & Eunice Wilkerson live via Facebook met mogelijkheid tot afhalen van het oogstmenu.

 

Voor wie het live event heeft gemist, is er een herkansing: kijk hier terug

 

Over Anamarie & Eunice (Rotterdam, Curaçao)
Anamarie Christiaan (1982) is moeder van vier kinderen en inmiddels al een tijdje oma. Ze woont in Charlois, samen met haar kinderen en vader. Ze helpt graag mensen en werkt in de zorg met ouderen, dat vindt ze echt leuk. Ze kwam in 2008 in Nederland wonen. Sinds 2010 is Rotterdam haar thuisstad. Het liefst werkt ze met haar handen. ,,En ik hou van koken.’’ Ooit zou ze een tehuis voor ouderen willen oprichten op haar geboorte-eiland Curaçao.
Eunice Wilkerson (1975) is haar vriendin. Zij kwam ter wereld in Willemstad op Curaçao, als dochter van Rosa en Nathaniël. Eunice is al in 1999 naar Rotterdam gekomen. Ze nam haar twee kinderen mee, en kreeg nog twee kinderen in Rotterdam. Ze houdt enorm van slapen, maar ook van koken en bakken. Haar specialiteit is Nutella Taart als toetje. Anamarie maakt graag Krioyo, de local food op Curaçao, vooral een combinatie van wat immigranten van over de hele wereld in de loop van de tijd hebben overgebracht naar Curaçao.
 

Over de Seú
Ze weten beiden ook wat feesten is. Op Curaçao is jaarlijks in april het Oogstfeest, de Seú. Het woord komt oorspronkelijk uit West-Afrika en betekent de hemel. Seú is gebaseerd op de overtuiging dat iedereen met elkaar in connectie staat en dat alle mensen een relatie hebben met Moeder Natuur. Het is voornamelijk de viering van en het respect voor de geesten die de aarde beschermen. Samenwerken, elkaar helpen, dankbaar en verenigd zijn, zijn de kernwaarden tijdens Seú.
 

Op donderdag 1 april vieren ze Seú, een van de grootste culturele feesten van het eiland in de Volkskeukenstudio van Verhalenhuis Belvédère. Dit keer doet ze dat online middels een livestream. Anamaria en Eunice tonen hun Antilliaanse kookkunst en vertellen over de speciale feestdag, de recepten, de rituelen, speciale kleding, over hun familiegeschiedenis en het immaterieel erfgoed dat zij hiermee doorgeven aan nieuwe generaties in de stad.
 

LET OP:
# Speciaal in deze lockdown-periode vindt het koken en vertellen live plaats via Facebook, tussen 17 en 18 uur.
# Geen zin om zelf te koken? Een half uur na afloop van de livestream kan de maaltijd ook worden afgehaald bij de Volkskeukenstudio in Rotterdam-Katendrecht aan de Atjehstraat 98. We houden ons daarbij aan de hygiëne eisen, maken geen fysiek contact, houden anderhalve meter afstand en dragen mondkapjes.
 

De Volkskeuken van Anamaria en Eunice (Rotterdam / Curaçao)
Wanneer: donderdag 1 april 2021
Tijd: 17 – 18 uur live koken en vertellen via Facebook; afhalen is mogelijk tussen 18.30 en 19 uur, adres Atjehstraat 98 in Rotterdam-Katendrecht.
Kosten en reserveren: online leren is gratis, een afhaalmaaltijd is € 15,00 p.p.te koop via deze link.
 

Over de Volkskeuken
De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gewoonten beleven. Ook beleven we elkaars feestdagen en herdenkingen.Reacties zijn gesloten .