Do 1 dec.: storytelling event TULA van Archell Thompson

 

 Uitnodiging: Archell X TULA storytelling event

 

 

 

Na de eerdere zeer succesvolle tryout afgelopen maand nodigt storyteller en theatermaker Archell Thompson je nu van harte uit voor het meemaken van zijn nieuwe voorstelling TULA op donderdag 1 december 2022 in Verhalenhuis Belvédère.

 

 

Nederland kent Archells held TULA niet of nauwelijks. Tula was de leider van de grote opstand op 17 augustus 1795 van de tot slaaf gemaakten op Curaçao. Hij bekocht dat in 1795 met de dood.  Als slaafgemaakte werkte Tula jarenlang op plantage Kenepa (Knip) in het westen van Curaçao. Hij was goed geïnformeerd, sprak meerdere talen, kon goed in het openbaar spreken en werd zo een gerespecteerd leider binnen zijn gemeenschap. Hij protesteerde tegen het onrecht dat slaafgemaakten werd aangedaan, streed voor vrijheid van de slaafgemaakten en gelijkheid van mensen in het algemeen. In 2010 werd hij uitgeroepen tot nationale held van Curaçao.

 

Storytelling
Storyteller en theatermaker Archell Thompson vertolkt het verhaal van Tula ten tijde van de opstand van de tot slaaf gemaakten op Curaçao. Archell vertelt welke impact het verhaal van Tula heeft op zijn leven in het hier en nu. Hiermee wil hij bereiken dat er anno 2022 meer bewustwording en waardering komt voor vrijheid en gelijkheid voor iedereen.

 

 

Over Archell
De Rotterdamse storyteller en theatermaker van Curaçaose komaf, Archell Thompson, creëert als storyteller via zijn verhalen een podium om maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Hij zet dit ook in op scholen, zowel in Nederlands als op Curaçao. Zo maakte hij bijvoorbeeld de veelbesproken theatervoorstelling en het gelijknamige boek De Naakte Antilliaan.

 

 

 

Archell Thompson (links) en gastkoks Eunice & Anamarie (rechts)

 

 

Vooraf zijn er Antilliaanse hapjes uit de Volkskeuken door gastkoks Anamarie Christiaan & Eunice Wilkerson.

 

 

Wanneer: donderdag 1 december 2022

Tijd: 18 – 20.30 uur inclusief welkomstdrankje en hapjes

Kosten: € 15 per persoon / € 7,50 voor jongeren t/m 18 jaar/studenten

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

 Reacties zijn gesloten .