Do 1 juli: Free Heri Heri for All in Rotterdam

FREE HERI HERI FOR ALL 1 JULI |

BELVÉDÈRE X MUSICMATTERS X SSA PRESENT

SIMONE OERAJOEKAWA & CO + AUDIOPERFORMANCE FEAT. SAFA LIRON + GRATIS HERI HERI MAALTIJD VAN GASTKOK DONOVAN LIAUW

 
 

Op donderdag 1 juli herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij met Free Heri Heri for All.  Heri heri betekent helen en is een gerecht met cassave, zoete aardappel en kabeljauw dat mensen verbindt met de voorouders en de geschiedenis.
 

Tussen 16:00 en 19:00 kun je gratis een heri heri-maaltijd afhalen bij Verhalenhuis Belvédère, zolang de voorraad strekt. Naast de maaltijd serveren we in samenwerking met Music MattersSurinamese Students Abroad een audioperformance van Simone Oerajoekawa & Co vanuit Suriname i.s.m. Safa Liron over de Surinaamse helden Kodjo, Baron en Kwasi, die je kunt beluisteren terwijl je wacht op je maaltijd.  

 

Goed om te weten: de maaltijd is niet om ter plekke te eten, maar om mee naar huis te nemen en thuis op te warmen. Ook zijn maaltijden niet te reserveren, dus wees er op tijd bij!

 
Wanneer: donderdag 1 juli 2021
Tijd: tussen 16 en 19 uur
Kosten: gratis
Adres: Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam-Katendrecht
 

 

Over free heri heri for all
‘Free heri heri for all’ is een initiatief van KIP Republic. In 2020 bedacht zij geïnspireerd door de Black Lives Matter Movement dat midden in de pandemie het juist de tijd was om de samenleving te verenigen en actief met elkaar in contact brengen. In Amsterdam werden toen daarom 4000 heri heri maaltijden gekookt en uitgedeeld. Het was een succes dat vooral de behoefte aan saamhorigheid in de stad zichtbaar maakte en dat open en verbindende gesprekken opleverde. Dit jaar wil de organisatie het verspreiden naar meer steden en zocht daartoe vele samenwerkingspartners, doel is met 15.000 heri heri maaltijden het verhaal van Keti Koti zichtbaar te maken.

 

Over Safa Liron
Multi-instrumentalist, singer-songwriter en producer @safaliron begon op haar 11e met drumles, maar ontdekte al snel dat dat niet haar pad was. Haar gehoor, gevoel en online tutorials bleken uiteindelijk de weg naar instrumenten die inmiddels haar tweede natuur zijn. Een aantal jaar terug deelde ze haar eerste EP It’s Cold So I Wrote Songs about the Sun. Dit jaar dropte ze haar eerste video voor Hold Me. Voor de audioperformance maakte ze een muzikaal intro en outro geïnspireerd op drie Surinaamse helden die geschiedenis schreven.
 

Simone Oerajoekawa
Spoken word artist Simone Oerajoekawa organiseerde samen met verschillende dansers en muzikanten speciaal voor Keti Koti en en Heri Heri for All en de samenwerking tussen SSA, Belvédère en Music Matters een performance rondom het thema vrijheid vanuit Suriname.

 

SSA Surinamese Students Abroad

De vereniging Surinamese Students Abroad (SSA) is met meer dan 2400 leden de grootste Surinaamse studentenvereniging in Nederland. SSA is een vereniging voor studenten die affiniteit hebben met Suriname en in het bijzonder degenen die Suriname (tijdelijk) verlaten voor hun vervolgstudie hier in Nederland. Voor meer ga naar https://ssasociety.nl/Reacties zijn gesloten .