Do 1 okt.: Chinees Maanfeest & ondertekening Immaterieel Erfgoedlijst NL
Na 1,5 jaar hard werken, veel schrijven, herschrijven en onderzoek doen is het
Stichting Meer Dan Babi Pangang eindelijk gelukt; de Chinees-Indische Restaurantcultuur is vanaf heden onderdeel van het Nederlands Immaterieel Erfgoed.
Een mijlpaal en belangrijke erkenning voor de Chinese gemeenschap en vooral voor degenen die een contributie hebben geleverd om de Chinees-Indische Restaurantcultuur van afgelopen decennia tot een succes te maken.
In het Verhalenhuis tijdens het Chinees Maanfeest een speciaal diner en officieel moment: het ondertekenen van het certificaat voor de Inventaris van Immaterieel Erfgoed Nederland.
Wanneer:
LET OP: dit event is verplaatst naar november/december 2020.
donderdag 1 oktober vanaf 16.30 uur inclusief een Chinees-Indisch diner uit de Volkskeuken van gastkok mr Choy.
In verband met max. aantal gasten inzake de Covid-19 maatregelingen is deze avond alleen op persoonlijke uitnodiging.
Over gastkok mr Choy:
Zijn vader, geboren in de Chinese stad Shenzhen, kwam in 1938 als zeeman in Nederland terecht. Tijdens de oorlog leerde hij Kong Wa’s moeder kennen, een Hollandse verpleegster. Na de oorlog, in 1953, begon zijn vader restaurant Fi Long – Vliegende Draak – in de Rotterdamse Hartmanstraat. Hij betekende veel qua hulp tijdens de Watersnoodramp in 1953, want hij had een grote auto. Later zou hij ook nog zaken openen in Den Haag en Schiedam. Bovendien werd zijn vader de uitvinder van de nasi- en bamibal. Als kind hielp Kong Wa al mee in het restaurant. Zelf werkte hij later in zowel Rotterdam als in Den Haag. Zijn laatste jaren kookte hij bij King’s Garden in Rotterdam en nu is hij met pensioen. Het Verhalenhuis is vereerd met zijn optreden als gastkok in de Volkskeuken.