Livestream terugkijken: Aziatische kookworkshop

 

Nu het land opnieuw in lockdown is presenteren we Belvédère’s Volkskeuken weer online. Rotterdammers koken hun favoriete maaltijden, vertellen hun levensverhalen en delen hun familierecepten en -rituelen. Op donderdag 10 december jl. presenteerden Jinai Looi en Fenmei Hu (Rotterdam/Singapore/China) een Aziatische kookworkshop online. Na de livestream kon het diner worden afgehaald.
 

Voor wie het live event heeft gemist, is er een herkansing: kijk hier terug en leer thuis Chinese kleefrijstkoekjes, Japanse Gomae en Singapore Style Chili garnalen maken. De boodschappenlijst is onderaan deze pagina ingevoegd.

 

 

 

Het diner bestaat uit:

Singapore Style Chili garnalen

Japanse Gomae (spinazie in sesamsaus)

Aziatische kleefrijstkoekjes

 

 

N.B. Dit is de boodschappenlijst zodat iedereen de benodigde ingrediënten kan inslaan om aan de workshop thuis te kunnen deelnemen.

 

Over de Volkskeuken

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gewoonten beleven. Ook vieren we elkaars feestdagen.Reacties zijn gesloten .