Do 13 apr.: herdenking 10 jaar Joods Kindermonument in Rotterdam

 

Op donderdag 13 april 11.00 uur wordt bij het Joods Kindermonument aan de Eva Cohen-Hartogkade op Rotterdam-Zuid een herdenking gehouden ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het monument.

 

Kinderen van een aantal Rotterdamse basisscholen hebben namen van Joodse kinderen geadopteerd en met hun klas de geschiedenis van deze kinderen onderzocht, waar zij vroeger woonden en wat er met hen is gebeurd. Nu zullen zij bij de namen van ‘hun’ kinderen een steentje of een bloem leggen ter nagedachtenis. Tijdens de herdenking zal stilgestaan worden bij de geschiedenis en het belang van de herinnering van deze namen. Enkele kinderen zullen gedichten voordragen die zij gemaakt hebben.

 

 

 

Musical STRUIKELSTENEN

De kinderen kunnen deze ochtend ook een voorstelling “Struikelstenen” bijwonen. In de avond van 13 april om 19.30 uur wordt deze musical nog een keer uitgevoerd voor overige belangstellenden in het auditorium van Hogeschool INHolland (Posthumalaan 70). Toegang is gratis (zolang er plaats is!), je bent hier van harte welkom.

 

De musical wordt verzorgd door: Kinderkoor van basisschool “Christophoor” en spelers van De jonge Stokerij, Codarts, de Theaterschool, Jongerentheater Quint en een combo o.l.v. Keimpe de Jong. Regie: Mirjam Kroonenburg

 

In de Tweede Wereldoorlog werden vele Joodse gezinnen uit hun huis in Rotterdam gehaald en weggevoerd, eerst naar kamp Westerbork en later naar kampen als Auschwitz en Bergen-Belsen. Merel en Vera krijgen het dagboek van Mirjam in handen, een meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in hun huis woonde. In het dagboek vertelt Mirjam hoe ze terechtkomt in kamp Westerbork en daar bevriend raakt met een meisje dat zegt dat ze Bettie heet. Mirjam probeert zich vast te houden aan de woorden van haar moeder: “In je gedachten ben je vrij,” maar hoe lang houdt ze dat vol? 

 

 

Herdenking 10 jaar Joods Kindermonument:

Locatie: Eva Cohen-Hartogkade, Rotterdam-Zuid

Wanneer: donderdag 13 april 2023, 11.00 uur

Toegang: gratis

 

Musical STRUIKELSTENEN

Locatie: Auditorium Hogeschool INHolland, Posthumalaan 90, 3072 AG Rotterdam

Wanneer: do 13 april 2023, 19.30 uur

Toegang: gratis, zolang de voorraad strekt

 Reacties zijn gesloten .