Do 14 juli: Poëtische Vietnamese Volkskeuken met Nhã Thuyên e.a.

LET OP: DEZE AVOND VAN 27 JUNI IS VERPLAATST NAAR 14 JULI.

 

Op donderdag 14 juli presenteren we een poëtische Vietnamese Volkskeukenavond, een speciale avond voor Poet-in-Residence Nhã Thuyên die ruim twee maanden in Rotterdam verblijft op uitnodiging van Poetry International Rotterdam.

 

Natuurlijk treedt Nhã Thuyên zelf op en vertelt haar persoonlijke verhaal. Tegelijk presenteren we een Vietnamees driegangendiner en zijn er Rotterdams-Vietnamese verhalen van de familie Tran en de familie Nguyen van Mama Hong. Iedere Rotterdammer kent de twee Vietnamese streetfood-kramen in het centrum van Rotterdam sinds 1986, die de Vietnamese loempia naar Nederland heeft gebracht.

 

 

Wanneer: do 14 juli 2022

Tijd: 18.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur

Kosten deelname: € 15 per persoon (programma inclusief diner). Reserveren noodzakelijk via deze link.

 

 

Over Nhã Thuyên en Poetry International

Nhã Thuyên (Vietnam, 1986), pseudoniem van Do Thi Thoan, komt als Poet in residence naar Rotterdam om te schrijven en op te treden tijdens Poetry International Rotterdam, van 10 – 12 juni 2022. Ze verblijft hier zeven weken. Op grond van haar proefschrift over vier activistische Vietnamese dichters kreeg ze in 2012 een aanstelling als docent Vietnamese literatuur aan de Universiteit van Hanoi, maar na een golf van propaganda in lijn met het verscherpte politieke bewind werd ze in 2014 weer ontslagen en werd haar master-titel ingetrokken. Dat versterkte alleen nog maar de kritische houding die ze in haar denken en schrijven al liet zien. De onderwerpen en invalshoeken die Nhã Thuyên kiest zijn zeer divers. Vaak probeert een ik in een alledaagse omgeving in een stroom van in elkaar overvloeiende associaties grip op de situatie te krijgen; door te handelen, te spreken en op de gevaren van dat handelen en spreken te reflecteren. Haar gedichten verwoorden ook een verlangen om grenzeloos en ongrijpbaar te zijn.

 

 

 

Foto’s van boven naar beneden en van links naar rechts:

  • portret Nhã Thuyên (bron Poetry International Rotterdam)
  • foto privé collectie Dennis Tran

 Reacties zijn gesloten .