Do 15 sept.: Verhalencollege bij De Aktiegroep Oude Westen door energiecoaches

 

Op bezoek in Oude Westen met persoonlijke lessen van bewoners als energiecoaches

 

De Aktiegroep het Oude Westen presenteert samen met Verhalenhuis Belvédère een avond met verhalen over energie besparen. Energie wordt duurder en steeds meer mensen komen hierdoor in de problemen. Al enige tijd zijn enkele bewoners in het Oude Westen actief als energiecoach. Zij geven buurtgenoten tips over hoe te besparen op de energierekening. En dat is goed voor de portemonnee én het milieu.

Op donderdag 15 september vertellen enkele energiecoaches over hun motivatie en inzet. Ook nemen we de tijd om elkaar tips te geven om de energierekening om laag te krijgen. Hoe kun je elkaar daarbij helpen?

We starten de avond met een kom soep uit de Volkskeuken van het Verhalenhuis. Je bent van harte uitgenodigd om dit programma op locatie bij de Aktiegroep het Oude Westen mee te maken.

 

Wanneer: donderdag 15 september

 

Tijd: 18.15 uur – 21.00 uur, inloop om 18.00 uur.

 

Locatie: Aktiegroep het Oude Westen, Gaffelstraat 1-3

 

 

Deelnemen en reserveren

Iedereen is van harte welkom. Deelname € 7,50 p.p. inclusief (vegetarische) maaltijdsoep. Gratis voor vrijwilligers van Verhalenhuis  Belvédère. Reserveren is noodzakelijk via deze link.

 

 

 

Over het programma

18.00 – 18.15 uur: inloop bij de Aktiegroep het Oude Westen, Gaffelstraat 1-3

18.15 – 18.45 uur: soep met brood

18.45 –  20.00 uur:  verhalen over de locatie, verhalen van energiecoaches

20.00 – 20.30 uur:  met elkaar in gesprek over energie besparen

20.30 – 21.00 uur:  delen van  beste energiebesparende tips en mogelijkheid om informeel met drankje en hapje na te praten.

 

 

Over de Aktiegroep het Oude Westen

De Aktiegroep het Oude Westen is een ‘sociaal monument’. Het begon ruim 50 jaar geleden met het tegenhouden van grootschalige plannen voor sloop van de stadswijk het Oude westen in Rotterdam. Sinds die tijd werken vele buurtbewoners vanuit de Aktiegroep op allerlei manieren aan verbetering van hun wijk.

De Aktiegroep het Oude Westen is een organisatie voor, door en van bewoners. Gevestigd in een pand midden in de wijk, waar bewoners makkelijk binnenlopen met een vraag, zorg, of idee. Bewoners komen elkaar daar tegen en zetten zich in voor een sociale duurzame wijk voor iedereen. Denk aan zaken als betaalbaar wonen, elkaar helpen bij het invullen van moeilijke formulieren, het vergroenen van straten en daken, hergebruik van spullen en bewustwording rond het gebruik van energie. Meer weten? Neem een kijkje op www.aktiegroepoudewesten.nl

 

 

 

 Reacties zijn gesloten .