Do 17 okt.: de muzikale Volkskeuken van Patricio Wang (Chili/NL)


 
Rotterdam is thuishaven voor meer dan 175 nationaliteiten. Volkskeukens staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar. Rotterdammers presenteren in Belvédère’s Volkskeuken hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd gedurende een dinermaaltijd hun persoonlijke (migratie)geschiedenis en cultuur met het publiek.
 
Donderdagavond 17 oktober presenteren we de muzikale Volkskeuken van muzikant/componist Patricio Wang (Chili/Nederland).
 
Door de komst van vele Chileense vluchtelingen in de jaren 70 kennen veel mensen in Nederland wel iets van Chileense muziek. Men denkt dan aan een oude culturele traditie en wellicht ook dat Chilenen bijna met een panfluit in hun mond zijn geboren….. maar dat is niet helemaal waar. Patricio Wang was na de coup in Chili in 1973 onmiddellijk weggestuurd van de Universiteit vanwege zijn deelname aan de politieke strijd, als lid van de studentenraad van het Conservatorium Santiago. Hij heeft in 1976 het land moeten verlaten en is naar Nederland gekomen. Hier kon hij zijn muziekstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voltooien.
Deze avond vertelt Patricio Wang zijn migratieverhaal, als een muzikant tussen 2 (of meer) werelden en neemt ons mee op een muzikale reis door Latijns-Amerika. Dat doet hij met medewerking van drie muzikanten die ook hun sporen hebben verdiend in de Nederlandse muziekwereld: Winanda van Vliet, Renato Freyggang en Alvaro Pinto.
 
Patricio Wang  (boven links op de foto) is muzikaal leider van Quilapayun, een Chileense muzieklegende. Daarnaast was hij lid van Amankay, de belangrijkste Chileense muziekgroep die in ballingschap, in Nederland, werd opgericht door vijf Chileense muziekstudenten. Renato Freyggan en Winanda van Vliet – de laatste is te zien op de foto boven samen met Alvaro Pinto, die deze avond ook spelen – behoorden allebei ook tot deze vijf.
 
Wanneer: donderdag 17 oktober 2019 – 18 – 23 uur

Entree: € 15 p.p. inclusief Latijns-Amerikaanse maaltijd en programma (excl. drank)

Tickets: verkrijgbaar via deze link

 

In de Volkskeuken wordt een van de recepten klaargemaakt door chef-kok Rigoberto Heinsohn Huala (boven links op de foto: jong in Chili).
Rechts Juan Heinsohn Huala (midden), programmeur van de avond, met zijn beide broers waaronder Rigoberto.

 

Patricio Wang links in 1990 en rechts met Quilapayun

 
Met dank aan Stichting Zona Franca & de Chileense Gemeenschap Nederland



Reacties zijn gesloten .