Do 2 nov.: Día de los Muertos Dragtheater- & dinershow

‘Een culturele ontdekkingsreis vol glitter en glamour’

 

Drie Rotterdamse Dragperformers Obelle Celavoir, Lolo Bottoms en Raffael Divittorio zijn terug in ‘Casa Belvédère’. Op donderdagavond 2 november 2023 nemen zij je heel graag mee op een culturele ontdekkingstocht naar een van Mexico’s oudste tradities. De Dag van de Doden is in Mexico een feestelijke aangelegenheid die draait om samenzijn. De dag brengt jong en oud samen, het leven van verloren dierbaren wordt uitbundig gevierd met verhalen, eten, drank en muziek.

 

De Mexicaanse feestdag heeft in 2008 een plek op de UNESCO werelderfgoedlijst bemachtigd. Día de los Muertos is toegevoegd aan het rijtje ‘Intangible Cultural Heritage of Humanity’. De traditie wordt al jaren van generatie op generatie doorgegeven.

 

Daarom nodigen Obelle, Raffael en Lolo jou van harte uit op donderdag 2 november 2023 deze dag in Belvédère te beleven, door eerst samen een heerlijke maaltijd uit Belvédère’s Volkskeuken te gebruiken. Laat je vervolgens verrassen door een gemengd programma vol entertainment en verhalen. Als afsluiter openen zij de dansvloer en is iedereen welkom voor een dans!

 

Foto meenemen

Aan alle bezoekers bovendien het verzoek een persoonlijke foto van een overleden dierbare mee te nemen en deze op het grote altaar te plaatsen. Volgens de tradities helpt dit onze dierbaren de weg te wijzen om deze dag met ons mee te vieren. Hoe dat allemaal nu zit? Dat en meer komt 2 november allemaal aan bod!

 

Wanneer: do 2 november 2023

Tijd: 18 – 21 uur

Kosten: € 27,50 per persoon inclusief programma, diner en welkomstdrankje

Reserveren noodzakelijk en kan via deze link

 

Meer over de Dag van de Doden

Tijdens Día de los Muertos trekken in Mexico City grote parades door de stad. Iedereen is kleurrijk en prachtig uitgedost. Verder  kom je in grote delen van Mexico gekleurde altaars in de vorm van piramides tegen. De Mexicanen noemen dit de ‘Piramida de la Vida’, ofwel ‘de piramide van het leven’. Elke kleur in de piramide staat voor een levensfase die ieder mens doorloopt. De basis van de piramide is geel. Deze kleur staat voor de geboorte, het begin van het leven. De volgende laag is rood, die staat voor opgroeien en je familie. Daarop volgt groen, dat staat voor settelen, je eigen gezin starten, werken en bijdragen aan de gemeenschap. De volgende laag is blauw, dat staat voor de lucht. Ouderen kijken in deze levensfase terug op hun leven. Het bovenste blok van de piramide is wit. Dit staat voor de dood, dat evengoed bij de verschillende levensfases behoort. Men levert in stedelijk Mexico ook op een humoristische manier sociaal maatschappelijk commentaar op de actualiteit. Met spotgedichten en cartoons in de krant, waarin skeletten afgebeeld in alledaagse situaties de hoofdrol spelen. Skeletpoppen worden aangekleed als echte mensen, zoals brandweerman of muzikant, of ze beelden een ongemakkelijke confrontatie uit in huiselijke sfeer.

 

 Reacties zijn gesloten .