Laurenspenning voor Verhalenhuis Belvédère

Donderdag 2 november 2017 ontving Verhalenhuis Belvédère vol trots de Laurenspenning.

    

Over de Laurenspenning
De Laurenspenning, naar een ontwerp van de beeldhouwster Loekie Metz (1918-2004), wordt sinds 1959 uitgereikt aan personen of instanties als blijk van waardering voor hun inzet voor het culturele en maatschappelijke leven in Rotterdam. Het bestuur van Stichting De Laurenspenning vindt het daarbij van groot belang dat de laureaat ook andere Rotterdammers heeft betrokken bij de gedrevenheid die haar of hem bezielt. De penning is genoemd naar Laurentius, patroonheilige van Rotterdam.

Het motto van de Stichting verwijst naar de spreuk Ardens ipsa fides alios incendit in ignem, die kan worden vertaald met de woorden ‘vurig geloof (vertrouwen, fiducie) doet ook anderen ontvlammen’.

Met een prachtig programma, een feestrede van Nelleke Noordervliet, een volle en warmhartige Laurenskerk en een lange afterparty in Belvédère beleefden we een echt onvergetelijke middag en avond. Met optredens van Omar Ka, Dennis Winter & band, Anna Zhu, orkest Maiandros, familie Tuersun & Özkan (Volkskeuken) en Marlies du Mosch, Bader Atem en Gabby Bakker & Andreas Suntrop, Siebe Thissen en Fidan Ekiz. Grote dank aan iedereen die betrokken is!

Lees hier op de site van de Laurenspenning het cadeau, de woorden van Nelleke Noordervliet

       Reacties zijn gesloten .