Do 21 dec.: beleef de Yalda Nacht met muziek, poëzie, verhalen, eten & dansen

 

 

Donderdag 21 december 2023 organiseren stichting Mano en Verhalenhuis Belvédère de YALDA-NACHT. We vieren de langste nacht van het jaar met een programma in het Engels en Farsi, met live muziek, poëzie van Hafez, verhalen, games, Afghaans en Iraans eten en dansen.

 

Over Yalda

Terwijl veel mensen druk zijn met kerst, is de nacht van 20 op 21 december de langste nacht van het jaar – en dat wordt op meerdere plekken in de wereld gevierd. Met familie, vrienden, poëzie en heel veel eten, tot diep in de nacht. Vooral in Iran, maar ook in meer landen. Yalda-nacht of Chelleh-nacht (Perzisch: شب یلدا / شب چله, Shabe Yalda, Shabe Chelleh) is een van de oudste Perzische festivals. Iraniërs vieren in de langste nacht op het noordelijk halfrond de komst van de winter en de nieuwe zon. Met familie en vrienden eet je allerlei lekkernijen zoals rode vruchten, noten en zoetigheid. Verder staan boeken van filosofische dichters centraal, waaruit iedereen een stukje voordraagt. Het lezen van gedichten van Hafez, 14e-eeuwse Perzische lyrische dichter, is een onderdeel van de Yalda Nacht viering. En natuurlijk is er live muziek en dansen toe.

 

Donderdag 21 december is iedereen van harte uitgenodigd deze Yalda-Nacht samen met ons & met Mano in Verhalenhuis Belvédère te beleven.

 

Wanneer: do 21 december 2023

 

Tijd: 18-23 uur, inloop vanaf 17.30 uur

 

Kosten: naar eigen wens en inzicht zijn bijdragen aan de avond zeer welkom, ter plekke te besluiten. Avond is incl. maaltijd, welkomstdrankje en programma.

 

Reserveren is noodzakelijk, zolang de voorraad strekt en kan via deze link.

 

 

Over stichting Mano

Stichting Mano zet zich, vanuit het hoofd met het hart, in voor een inclusieve samenleving. Met haar programma’s en projecten beoogt zij veelal geïsoleerde Rotterdamse individuen en gezinnen die in armoede leven, en die te kampen hebben met een gebrek aan competenties en een sociaalmaatschappelijk netwerk, in staat te stellen om als actieve burger (weer) mee te doen aan de maatschappij. Hierdoor worden zij meer samen- en zelfredzaam. Met haar persoonlijke aanpak en door het aanreiken van de juiste handvatten zet zij in op preventie en weet mensen in hun kracht te zetten zodat zij zelf de regie over hun eigen levens kunnen pakken. Daarbij brengen zij verschillende Rotterdammers op duurzame wijze met elkaar in contact en stimuleren zij hen om zich duurzaam aan elkaar te verbinden. De training en inzet van vrijwillige Rotterdammers om hun stads- en wijkgenoten een steuntje in de rug te bieden, en daarmee een bijdrage te leveren aan een inclusieve en solidaire stad, speelt daarbij een belangrijke rol. Meer info via website.Reacties zijn gesloten .