Nog t/m 31 mei: expo Gewoon zijn. van Ebru Aydin

 

 

Vanaf 23 februari t/m 31 mei is op de derde verdieping in de Luisterlobby van het Verhalenhuis de (luister)expositie:

 

Gewoon zijn. van Ebru Aydin

 

Een tentoonstelling met portretten en (audio)verhalen van jonge moslimavrouwen in Nederland. Ebru gaat middels foto’s en persoonlijke verhalen op zoek naar hun ‘sense of belonging’, ofwel hun gevoel van verbondenheid, geborgenheid en erbij horen.

 

 

 

 

Gewoon zijn.

Al generaties lang zijn moslimvrouwen onderdeel van de Nederlandse samenleving. Ebru Aydin onderzoekt op welke manier moslimvrouwen zich onderdeel voelen van de Nederlandse maatschappij. Waar en wanneer heb je het gevoel dat je ergens bij hoort? Wanneer voel je je verbonden en geborgen? Met portretfoto’s, persoonlijke verhalen en objecten vertelt ze het verhaal van twaalf generatiegenoten, jongvolwassen moslimvrouwen in Nederland. Kom langs en maak kennis met Sara Aljić, Tasniem Anwar, Nezaket Aydin, Hadiatou Barry, Dilara Bilgiç, Zeinab el Bouni, Kadigia Farah, Fitria Jelyta, Wietske Merison, Sana Mulay, Yusser Salih en Laura de Vries.

 

 

Tezhip

De portretten zijn omringd met randversieringen en ornamenten, welke ook wel tezhip wordt genoemd. Tezhip is een van de meest voorkomende traditionele Islamitische decoratie kunsten, waarbij gebruik wordt gemaakt van patronen van planten en symmetrische vormen. De term tezhip betekent in het Arabisch ‘vergulden’. Een laagje goud of natuurlijke pigment verf wordt aangebracht als decoratie. Deze vorm van versiering wordt eeuwenlang toegepast bij waardevolle objecten zoals manuscripten en de Koran.

 

Wanneer: 23 feb. t/m 31 mei 2023, dagelijks tussen 11 en 17 uur. Let op Verhalenhuis is gesloten op 28 en 29 mei.

Locatie: Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam

Entree: gratis

 

Ebru Aydin © foto Claudia Rison

 

 

Over Ebru Aydin 

Ebru Aydin is sociologe en fotografe. Met haar sociologische blik op de samenleving legt ze onderbelichte verhalen vast in foto’s. Zo wil ze bijdragen aan nieuwe (beeld)verhalen rondom de thema’s identiteit, inclusie en belonging, om hier gesprekken over te voeren. Op deze manier wil Ebru bijdragen aan een inclusievere samenleving.

 

 

Expositie met dank aan

Borduurwerk: Hatice Aydin

Visual Designer: Şenay Taşkan

Muziek: Şule Uslu

Audio editor: Joël van Dooren

 

 

Opening

Op donderdag 23 februari vieren we de opening met een programma van optredens en drankjes en hapjes uit de Volkskeuken. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

18.00 uur inloop met diner mogelijkheid

19.30 welkom, opening met gesprek, ontmoeting & optredens

20.30 expositie bezoeken, hapjes, drankjes

23.00 einde, uitloop

 

 

 

Wanneer: donderdag 23 februari 18 – 23 uur

 

Kosten: expositie en opening gratis.

Dinermaaltijd v.a. 18 uur € 10 p.p. Reserveren maaltijd via deze link.

Wees van harte welkom!

 Reacties zijn gesloten .