Do 23 nov.: Musical Nomad van B’emnet in de Eritrese muzikale Volkskeuken

 

B’emnet Tekleyohannes presenteert donderdag 23 november 2023 een muzikale Volkskeuken avond :

 

MUSICAL NOMAD

 

 

 

Waar B’emnet ter wereld ook is, de schoonheid van muziek draagt ze altijd met zich mee. De Rotterdams/Schiedamse muzikante B’emnet Tekleyohannes leefde op drie verschillende continenten, startte voor haar gevoel haar leven al zes keer opnieuw. Zij is wat je noemt een ware nomade, hoewel niet altijd bewust gekozen maar vanuit haar ziel ingegeven. Haar stem leidt haar waar ze ook gaat, muziek is daarbij haar baken en eeuwige liefde. De muziek verbindt haar telkens weer opnieuw aan nieuwe mensen en maakt steeds andere plekken tot haar thuis.

 

Op donderdag 23 november 2023 vertelt B’emnet haar verhaal in een muzikale Volkskeuken avond. Ze neemt iedereen mee naar de muzikale invloeden uit haar jeugd tot aan haar eigen muziek van nu. Van R&B, reggae, Disney, rock tot en met klassiek en Eritrese muziek. Ze wordt deze avond begeleid door de muzikanten Abel Marcel en Andrew Moreno.

 

Daarnaast laat B’emnet je ook proeven van haar jeugd en haar opgroeien op het Afrikaanse continent via een authentieke Eritrese Volkskeukenmaaltijd van gastkok Aster Tesfai.

 

 

Wanneer: donderdag 23 november 2023

 

Tijd: 18.00 – 22.00 uur

 

Kosten € 17,50 per persoon inclusief live muziek, maaltijd en welkomstdrankje

 

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link

 

 

Over de gastkok Aster Tesfai 

Aster Tesfai is geboren in Addis Ababa in een gezin van vijf kinderen. Asters vader runde een fietswinkel, haar moeder overleed op jonge leeftijd. Op 19-jarige leeftijd trouwde Aster een zeeman; trouwen betekende voor haar vrijheid. Toen ze 23 jaar was vluchtte Aster naar Nederland, in 1978. Het Zeemanshuis werd haar veilige haven in Rotterdam, waardoor ze andere mensen ontmoette. Zo ook haar huidige echtgenoot. Aster runde ruim 23 jaar restaurant Axum in Rotterdam. Nu heeft ze alweer geruime tijd eetcafé M’n Schoonmoeder in Delfshaven. In Verhalenhuis Belvédère laat ze de gasten graag regelmatig kennismaken met een heerlijke injerra maaltijd en een koffieceremonie.

 

 

 

Van links naar rechts: Aster in Addis – Aster in Belvédères Volkskeuken – Abel Marcel – Andrew MorenoReacties zijn gesloten .