Do 27 okt.: Slowaakse Volkskeuken met geluidsportret Bratislava van Guido Spring

 

Op donderdag 27 oktober is podcast- en radiomaker Guido Spring te gast in Belvédère’s Volkskeuken. Hij presenteert een Slowaakse maaltijd en het poëtische geluidsportret ‘Rood en Wit’.

 

‘Rood en Wit’ is een verhaal over Bratislava, hoofdstad van Slowakije; Guido ging op zoek naar het geluid van de stad van nu en van toen: de klotsende golven van de Donau, de stemmen die weerkaatsen tussen de betonnen flats uit de communistische tijd, de speeltuin met Oekraïense kinderen, de synagoge op zaterdag waar de kleine Joodse gemeenschap samenkomt maar ook de reparaties aan de bovenleiding van de trolleybussen en Slowaken die beachvolley spelen en trams die langszoeven. Veel  geluiden, weinig teksten, wel poëzie van Martin Solotruk (1970).  De Belgische vertaler van Solotruk’s gedichten, Benjamin Bossaert, vertaalt het gedicht in het Nederlands.

Met dank aan Mark Beekhuis en Tessel Blok. Montage: Rob Gerritsen.

 

Wanneer: do 27 oktober

Tijd: 18 – 20 uur, inloop 18 uur, start programma 18.30 uur aansluitend maaltijd.

Kosten: € 12,50 inclusief maaltijd, presentatie en welkomstdrankje. Studenten en jongeren t/m 18 jaar € 7,50 p.p.

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

 

 

Over Guido Spring

Guido Spring maakt radiodocumentaires en geluidsportretten o.a. voor VPRO. Eerder maakte hij een geluidsportret van de stad Londen, getiteld ‘Groen en Paars’ voor de VPRO Radio, luister hier via deze link.

 Reacties zijn gesloten .