Do 28 mrt.: Luistervoorstelling Het Vergeten Bombardement op Rotterdam-West 1943

Op zondag 31 maart 2019 is het precies 76 jaar geleden: meer dan 70 bommen vernietigden op 31 maart 1943 om 13.30 uur het leven van 400 mensen in Rotterdam-West,  Bospolder/Tussendijken. Vele anderen raakten ernstig verwond en 16.000 mensen raakten dakloos. Na de oorlog is de luchtaanval van 31 maart 1943 het Vergeten bombardement genoemd omdat deze lange tijd veel minder aandacht heeft gekregen dan het Duitse bombardement van 14 mei 1940 op het centrum van Rotterdam. Ieder jaar op 31 maart is er een officieel herdenkingsprogramma in Park 1943 in Rotterdam-West.

Verhalenhuis Belvédère maakte afgelopen jaar, op initiatief van bewoner Jan Polet en de Werkgroep Vergeten Bombardement 1943, een Luistervoorstelling met het verhaal over Het Vergeten Bombardement. Achttien ooggetuigen en/of hun nazaten vertelden in Belvédère’s Verhalenkeet hun persoonlijk verhaal over die dag. Van de meest aangrijpende momenten is een audiocompilatie gemaakt, en deze presenteren we in de vorm van een Luistervoorstelling (en Luisterboekje). Dit jaar willen we graag opnieuw bij deze dag stilstaan. Daarom presenteren we in de aanloop naar de herdenking, op donderdagmiddag 28 maart in Verhalenhuis Belvédère, de luistervoorstelling Het Vergeten Bombardement. We nodigen iedereen van harte uit van 16 – 19 uur te komen luisteren. Duur ca. 60 minuten. Entree gratis. Na de luistervoorstelling is er vanaf 17.30 uur een maaltijdsoep uit de Volkskeuken mogelijk voor 5 euro p.p.

Locatie: Verhalenhuis Belvedere, luisterlobby

Wanneer: donderdag 28 maart, start 16 uur. Inloop vanaf 15.00 uur.

Let op: hoewel de voorstelling gratis is, is reserveren sterk aanbevolen i.v.m. het beperkt aantal hoofdtelefoons. Dat kunt u doen door deze link aan te klikken en in te vullen voor:

    • – een hoofdtelefoon voor de luistervoorstelling: gratis

 

    – een hoofdtelefoon voor de luiservoorstelling én een maaltijdsoep na afloop: € 5 p.p.

U kunt vanzelfsprekend ook even bellen via 010 720 0997.

(foto’s collectie Stadsarchief Rotterdam)

Audioverhalen Rotterdam-West en het Vergeten Bombardement
Initiatief en organisatie : Jan Polet
Advies: Lennart van Oudheusden & Jac. Baart
Met dank aan: Gemeente Rotterdam (stadsmarinier Danielle van den Heuvel), de werkgroep voor de herdenking van Het Vergeten BombardementReacties zijn gesloten .