Do 5 apr.: Quintis Ristie’s La Nuit de la Chanson en Volkskeuken van Marvin van Eyck

 

Quintis Ristie (Rotterdam / Paramaribo) kwam als klein jongetje iedere zomervakantie in Frans Guyana, het buurland van Suriname. Daar in de hoofdstad Cayenne, zo’n vier uur rijden vanaf de Marowijne rivier, woonden zijn groottante, nichtje en neefjes. Quintis: “Mama ging dan op de Franse toer. Hier leerde ik van de Franse cultuur houden. De dorpse, harmonieuze sfeer, de straten rood van bauxiet, de geur van verse baguettes, de klanken van Charles Aznavour, Edith Piaf….en Sur le pont d’Avignon, on y danse, on y danse…. En toen kwam er een avond niet zo lang geleden. Ik hoorde zachtjes een mooie stem en een bekend liedje. Ja, ik wist het weer. Mijn jeugdherinneringen kwamen naar boven. Ik moest denken aan mijn liefste tante die altijd riep: ‘O, la, la, Mon Dieu’. Haar kleine neef, de druktemaker en wervelwind, was er weer. Ik wist het…….. en ik miste het gelijk.”

“Zo is het idee ontstaan van mijn eigen ‘La Nuit de la Chanson’. Voor deze eerste aflevering nodigde ik de stem uit die mij terugbracht naar die tijd: Diana van der Bent, met begeleiding van Paul den Bakker en de muziekvoorstelling “TOUT FINIT PAR DES CHANSONS / Alles eindigt met een lied…” Verhalen, beelden, poëzie en muziek van Brassens, Brel, Barbara, Moustaki, Gainsbourg en Ferré. Het hele verhaal en de beleving mag je komen meemaken in Verhalenhuis Belvedere!”

Vooraf zal Quintis broertje, Marvin van Eyck, Moksi Alesi in de Volkskeuken bereiden.  Vanaf 18.00 kan er in het Verhalenhuis aangeschoven worden voor dit heerlijke Surinaamse gerecht. Hiervoor is wel een apart ticket nodig. Kosten €10, 00

Wanneer: donderdag5 april

Volkskeuken: 18.00 uur, kosten 10 euro

link ticket Volkskeuken

TICKET LA NUIT DE LA CHANSON

Aanvangstijd programma: 19.30 uur

Kosten: 15 euro p.p. inclusief een glas rode wijn

Kaart kopen via deze link:   ticket

Neem een voorproefje:  https://youtu.be/_5YtYeGV9R8

 

Over Quintis Ristie

Quintis is bij het grote publiek vooral bekend als presentator en reporter bij de televisieprogramma’s Raymann is laat en Echte Meisjes in de Jungle. Daarnaast speelde hij rollen in series als SpangaS, Bureau van Speijk en Camping Pernis, en de films Kikkerdril en Alibi. In Suriname kennen ze Quintis natuurlijk ook, als omroeper van Radio ABC. Quintis, daar bekend als ‘Big Q’, heeft het jongerenvrijwilligerskorps opgericht om jongeren te helpen werkervaring op te doen. Zowel in 2001, in 2002 als in 2003 werd hij uitgeroepen tot ‘Mediaman van het jaar’Reacties zijn gesloten .