do 8, vr 9 & zo 11 nov.: ‘Ze wist niet waar…’ van Camie Bonger

Op 8, 9, 11 november speelt Camie Bonger haar nieuwe theatrale vertelling ‘Ze wist niet waar te beginnen dus ging ze maar naar binnen’ in Verhalenhuis Belvédère. In deze voorstelling vertelt zij een deel van haar persoonlijke verhaal.
 
“Ik voelde me onveilig,
Vaak kon ik mijn stem niet vinden,
wist ik niet meer waar te beginnen,
dus ging ik maar naar binnen.”
 
Camie: “Een verhaal dat ik graag wil delen, omdat het een verhaal is van velen. Een verhaal van ons allemaal. Op tragikomische wijze geef ik niemandskinderen een stem en haal ik tevoorschijn wat niet eerder mocht zijn.”
 
Kom je ook? De voorstelling is inclusief een maaltijd van gastkok Joany Muskiet in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère.
 
18:00 – Inloop
18:30 – Start maaltijd Joany Muskiet
19:30 – Aanvang theatrale vertelling
 
Tickets €15 – reserveer hier voor:  
ticket inclusief maaltijd voor donderdag 8 november
ticket inclusief maaltijd voor vrijdag 9 november
ticket inclusief maaltijd voor zondag 11 november

 

Over Camie Bonger:
De Rotterdamse theatermaker, auteur, inspirator en presentator Camie Bonger speelt sinds haar 18e bij diverse theatergroepen zoals Rotterdams Lef, DOX, Urban Myth, Studio 5 en het Speeltheater Holland. Sinds 2010 schrijft en regisseert ze haar eigen interactieve voorstellingen en geeft ze theaterworkshops. Ook maakt ze monologen en interventies zoals voor WOMEN Inc. Bij ‘Samen één Amsterdam’ stond ze als presentatrice naast voormalig burgemeester Eberhart van der Laan. In 2016 ontwikkelde ze in samenwerking met de ervaringsdeskundigen van ExpEx het concept Ervaringstheater: jongeren met een achtergrond in de jeugdzorg worden samengebracht met hulpverleners, om op basis van persoonlijke ondervindingen een voorstelling te creëren.
 
Met behulp van theater en zelfonderzoek heeft Camie haar eigen achtergrond—een onveilige thuissituatie—om weten te zetten in een grote kracht; als geen ander voelt ze aan hoe ze een veilige plek kan creëren waar mensen hun hart durven openen.
 
Camie: “Het liefst wat ik doe en kan is mensen raken, verbinden en in hun kracht zetten. Hoe ik dat doe, verschilt per situatie, maar ik hou mijn publiek graag een spiegel voor door het aanpakken van confronterende onderwerpen en door spel zichtbaar te maken wat ik om mij heen observeer.  Zo lang er maar ruimte is voor improvisatie en interactie,  ben ik als een vis in het water. Of het nu gaat om het entertainen van een menigte, het coachen van een team of het aan elkaar praten van een programma: ik doe het al 15 jaar met liefde, durf, eerlijkheid en humor.”

Met humor, zelfkennis en warmte gebruikt Camie openhartige monologen, theatrale interventies en oefeningen met het publiek om tot bezinning en begrip te komen. Bezinning op de eigen gedachten, emoties en gedragingen. Begrip voor jezelf en de ander.Reacties zijn gesloten .