Do 9 sept. Podcast Liveshow: Meer dan Babi Pangang

 

 

Op donderdag 9 september wordt de 1e Meer Dan Babi Pangang Podcast gelanceerd. Dit gebeurt als live-evenement in Verhalenhuis Belvèdére in Rotterdam-Katendrecht.  Kunstenaar Benjamin Li is de eerste hoofdgast. In zijn kunst vormt het Chinees-Indisch restaurant en de bijbehorende gerechten een belangrijke inspiratiebron.

 

Het is dé nieuwe podcast in Nederland waarin de thema’s eten en identiteit vanuit de Aziatische keuken centraal staat. Andere gasten die men in het najaar kan verwachten zijn o.a. presentatrice Jet Sol, filmproducent San Fu Maltha, kunstenares Naomi van Heck, chef Jinai Looi en journalisten Tenny Tenzer en Griselda Molemans.

 

In de Meer Dan Babi Pangang Podcast maken presentatoren Julie Ng en In-Soo Radstake elke twee weken kennis met inspirerende Aziatische Nederlanders. Meer Dan Babi Pangang is een podcastserie waarbij eten de toegangspoort is om een gast en diens cultuur beter te leren kennen. In dit geval de onderbelichte en vaak onbekende Aziatische gemeenschap.

De podcast is te beluisteren en te zien via diverse social media platformen en elke twee weken tot en met eind 2021 wordt er een nieuwe aflevering gelanceerd. Eén keer per maand zijn de opnamen live bij te wonen in Verhalenhuis Belvèdére. Vanzelfsprekend is er ook eten: altijd een variant van de bekende babi pangang.

 

Wanneer in september:
do 9 september 19 – 21 uur, inloop vanaf 18.30 uur.
Kosten:
15 euro per persoon, reserveren kan via deze link.

 

Julie Ng, schrijver van het kookboek Maancake & Jasmijn, is een van de oprichters van Stichting Meer Dan Babi Pangang en mede-presentator van de MDBP Podcast: “Elke twee weken interviewen we een gast die een eigen menu heeft samengesteld met gerechten die een bijzondere betekenis voor hen heeft. Aan de hand van het voor-, hoofd- en nagerecht gaan we in gesprek met elkaar. Verbindend en voorbij het stereotype.”

 

Co-host In-Soo Radstake, onder meer bekend als filmmaker: “Wij zien om ons heen dat de afgelopen jaren de interesse in Chinese en Aziatische cultuur aan het toenemen is op verschillende plaatsen in de maatschappij. Tegelijkertijd zien we ook dat er veel misvattingen zijn rondom Chinezen en Aziaten en dat er regelmatig fouten worden gemaakt, met name in de media, die onzes inziens voortkomen uit gebrekkige research en kennis van zaken, of soms ronduit vooringenomenheid en desinteresse.”

 

Ng: “In het huidige klimaat met de toenemende (extreme) mate van discriminatie en racisme jegens Chinezen en mensen met een Aziatisch uiterlijk is het belangrijk dat er nu – eindelijk – een representatiever beeld ontstaat van deze gemeenschap. Daarom achten wij het noodzakelijk om nu zélf aan de knoppen te draaien.

 

Met de podcast willen we de focus verleggen naar verbinding in de samenleving en de nadruk leggen op datgeen waarin we als mensen overeenkomen. Het vult een leemte op binnen het aanbod van informatie over de Aziatische gemeenschappen en culturen.”

 

Stichting Meer Dan Babi Pangang stelt zich ten doel de Aziatische gemeenschap voorbij het stereotype bekend en bemind maken bij een breed nationaal publiek aan de hand van het creëren van verhalen en producties die ontstaan vanuit positivisme, innovatie en vertrouwen op eigen kracht. Verhalen die raken, aan het denken zetten, verbinden, inspireren en motiveren.

 

De stichting was eerder verantwoordelijk voor het bijschrijven van de Chinees-Indische Restaurantcultuur Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

 

Bezoek ons via www.meerdanbabipangang.nl en volg ons op Facebook en Instagram.(www.facebook.com/meerdanbabipangang) (www.instagram.com/meerdanbabipangang)Reacties zijn gesloten .