Vr 22 jan.: Drs. H.H. Horsting-prijs 2015
Wat zijn we trots! Op 22 januari a.s. krijgt Verhalenhuis Belvédère de drs. H.H. Horsting-prijs 2015 uitgereikt.
Uit de aankondiging van Historisch Genootschap Roterodamum:
“De drs. H.H. Horsting-prijs zoomt in op die Rotterdammers die op cultureel, historisch en/of maatschappelijk gebied waardevolle bijdragen leveren, achter de schermen wel te verstaan. Het belangrijkste kenmerk voor een laureaat is dat de eigen netwerken ingezet worden om doelen te bereiken. De heer Joao Silva, beter bekend als Djunga di Biluca, de man die het fundament legde onder en de infrastructuur bouwde voor de Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam, krijgt deze dag de drs. H.H. Horsting-prijs voor zijn oeuvre. Verhalenhuis Belvédère krijgt de extra prijs ter verdere aanmoediging van de inzet en de activiteiten. De prijs wordt uitgereikt door burgemeester Ahmed Aboutaleb, hierbij geassisteerd door de naamgever van de prijs, Hans Horsting.”
Belvédère gaat heel graag met álle betrokkenen, vrijwilligers, obligatiehouders en andere ondersteuners van Belvédère zonder wie het Verhalenhuis onmogelijk zou zijn, naar de feestelijke uitreiking in de Burgerzaal van het Stadhuis!
Op de foto: Hans Horsting tijdens de presentatie van het Rotterdams Jaarboekje 2015 in Verhalenhuis Belvédère
Eerdere winnaars:
2007: mevrouw Wilma Gillis-Burleson
2009: de heer Jacques Schoufour
2011: de heer Farid Darkaoui
2013; Baron Coen Schimmelpenninck van der Oije en mevrouw Souad El Hamdaoui
Over de naamgever
De instelling van de Drs. H.H. Horsting-prijs door Historisch Genootschap Roterodamum is een eerbetoon aan haar oud-voorzitter, tevens de oud-voorzitter van de Kamer van Koophandel Rotterdam, de man die met zijn werk voor maar liefst 78 (!) stichtingen, verenigingen, projecten en initiatieven een uitzonderlijke bijdrage aan de Rotterdamse samenleving heeft geleverd. Nog altijd is Horsting bijzonder actief. Zijn professionele kennis, ervaring, netwerken en eindeloze inzet zorgen ervoor dat niet alleen nieuwe initiatieven vorm krijgen maar dat ook bestaande organisaties nieuw leven worden ingeblazen, verder kunnen groeien of door samenwerking sterker worden. Zijn wapenfeiten voor Roterodamum zijn schier eindeloos, om enkele voorbeelden te noemen: de Wijnhavenpanden, bedreigd door sloop vanwege de aanleg van de spoortunnel, steen voor steen afgebroken en nadien weer opgebouwd; het redden van de sloop van de oude toegangspoort van het Sint Franciscus Gasthuis en het terugbrengen naar Rotterdam van de gevelsteen van de oude Bijenkorf; de vestiging van de bijzondere leerstoel ‘Geschiedenis van Rotterdam’ aan de Erasmus Universiteit (bijzonder hoogleraar Prof. Dr. Paul van de Laar).