Elke ma vanaf 23 sept.: Kaapse Diner Box uit de Volkskeukenstudio (gastkoks-in-residentie)

 

Vanaf 23 september presenteren onze Rotterdamse chefs-in-residentie Soyeon Ahn (Rotterdam/Zuid-Korea) en Ying-Ting Shen (Rotterdam/Taiwan) een Kaapse Diner-box uit de Volkskeuken, om af te halen en thuis te ervaren.

 

Elke maandag koken ze de gehele dag in onze Volkskeukenstudio en proberen nieuwe recepten uit, met nieuwe verhalen.

 

Iedere week kunnen dertig mensen meeproeven en -genieten van hun bijzondere, huisgemaakte Aziatische delicatessen.

 

Laat je verrassen en reserveer hun Kaapse dinerbox. Afhalen kan uitsluitend op de maandag zelf tussen 16 en 18 uur op Katendrecht, Atjehstraat 98 (direct achter Deliplein) waar onze bijzondere Volkskeukenstudio is gesitueerd.

 

 

Over de chefs-in-residentie

Soyeon en Ting hebben samen Sumerie Dining opgericht; in het Koreaans betekent ‘sum’ eilanden, wat de achtergronden symboliseert van de twee makers die zowel op een schiereiland als op een eiland zijn opgegroeid. Ze vertrokken vanaf hun eiland en staken de zee over naar Nederland, waar ze zich in Rotterdam vestigden en een nieuw leven opbouwden.

 

Op de Kaap, opnieuw een schiereiland, oefenen zij hun passie voor de kunst van het koken uit.  Met Sumerie Dining willen ze culinaire ervaringen bieden die nostalgie en vooral verhalen oproepen. Ze zijn ervan overtuigd dat eten een manier is om opnieuw verbinding te maken met je roots en met gekoesterde herinneringen.

 

Links Ying-Ting als kind in Taiwan, midden en rechts koken in de Volkskeukenstudio

 

Soyeon en Ting serveren hun gerechten in dinerboxen, maar zouden het heel leuk vinden als mensen hun eigen pan of schaal zouden meenemen, net als toentertijd. De twee gastkoks en vriendinnen zijn allebei geboren en opgegroeid in Azië, Soyeon in Seoel, Zuid-Korea en Ting in Taiwan in een dorpje aan de oceaan. Hun studies brachten hen naar Nederland en uiteindelijk naar Rotterdam. Soyeon studeerde lifestyle transformation design aan de Willem de Kooning Academie, Ting deed interieurarchitectuur in Zwolle en kwam voor de liefde naar Rotterdam.

Soyeon: “De liefde voor koken heb ik vooral van mijn oma en vader meegekregen. Mijn vader houdt van tuinieren en kweekt zijn eigen groenten en kruiden. Van mijn oma heb ik leren fermenteren, typisch Koreaans, zoals kimchi, gefermenteerde Chinese kool.  Mijn oma had altijd een grote pot staan waaruit ik dan met een lepel mocht snoepen.” Ting koestert warme herinneringen aan de Taiwainese, eigenlijk Hakkanese hotpot, een bouillon gemaakt met een scheutje alcohol, gember, kip en groenten. “In Nederland ben ik pas zelf gaan koken omdat ik het Taiwanese eten miste. Mijn moeder hielp me op afstand.”

Bij de maaltijd zitten de gefermenteerde groenten altijd inbegrepen. De twee bedenken samen ook een verhaaltje om erbij te serveren. “Dat is gewoon iets leuks om mee te geven, het kan iets grappigs zijn of iets wat mensen misschien nog niet weten.”

 

Kaapse Dinerbox van Soyeon & Ting 

 

Wanneer: iedere maandag af te halen bij onze Volkskeukenstudio, adres: Atjehstraat 98
Tijd: tussen 16 en 18 uur af te halen
Prijs: € 20 per persoon. Er is een vlees- en een vegetarische variant om uit te kiezen. Mocht je speciale (di)eetwensen hebben of allergiën, stuur dan een mail na de reservering via myriam@verhalenhuisbelvedere.nl

 

Reserveren is mogelijk via de volgende links:

 

SEPTEMBER

maandag 23 september

maandag 30 september

 

OKTOBER

maandag 14 oktober

maandag 21 oktober

maandag 28 oktober

 

NOVEMBER

maandag 4 november

maandag 18 november

maandag 25 november

 

DECEMBER

maandag 9 december

maandag 16 december

Links Soyeon en haar broertje in Korea en rechts Soyeons opa en oma



Reacties zijn gesloten .